Kohe debüüthooajal saab meestekoondis nautida planeedi paremaid koondisi ühendavat Maailmaliigat sarja nime vääriliselt, kirjutab volley.ee. Veidi vähem kui kaks nädalat tagasi algas kõik turniiriga Montenegros, kus võitsime 3:0 võõrustajaid ja 3:2 eksootilist Hiina Taipeid. Aafrika ühele paremale võistkonnale, Tuneesiale tuli paraku 1:3 alla vanduda.

Lõppenud nädalavahetusel toimus Kalevi spordihallis kodune turniir, kus noppisime kindlad 3:0 võidud Katari ja Venezuela üle ja madistasime Kreekaga maksimaalsed viis geimi, ent väljusime siitki 3:2 võiduga.

Nüüd ootab siis ees kolmanda tugevusgrupi finaalturniir, mille võitja tõuseb tulevaks hooajaks sarja teise tugevusgruppi. Selleks tuleb aga sõna otseses mõttes tulla võitjana välja hüppest tundmatusse. Koondislased on küll näinud paljut, ent mitte reisi, mis vältaks enam kui ööpäeva. Teekond Mehhiko suunas algab hotellist Eesti aja järgi varahommikul kell 4.30 ja vahemaandumistega Frankfurdis (Saksamaa) ning Houstonis (USA) jõuab koondis Mehhikosse Leóni lennujaama Eesti aja järgi järgmisel päeval kell 06.00.

Päev ettevalmistust ja põgusat kohanemist kaheksatunnise ajavahega ja siis ootab Eesti aja järgi pühapäeval kell 3.30 ees poolfinaal võõrustajatega. Teise finalisti selgitavad kell 1.00 algavas matšis Saksamaa ja Hispaania. Päev hiljem toimub pronksikohtumine ja finaal. „Tahame oma hea hooga jätkata ja algaval finaalturniiril ei ole eesmärgiks muu kui võit,” lausus rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Cretţu.