Kuigi Eesti võistkond ületas kõigis geimides 20 punkti piiri, oli otsustavatel hetkedel kahjuks jäme ots alati Bulgaaria eakaaslaste käes, teatab volley.ee. Kahes esimeses geimis juhtisime teiseks tehniliseks mõtteajaks 16:15, ent sealtmaalt kontrollisid sündmuste käiku juba Bulgaaria noored. Avageimis saavutasid nad 21:18 ja teises 21:19 edu. Neid kaotusseise enam tagasi mängida ei õnnestunud. Kolmandas geimis ei juhtinud meie koondis enam kordagi.

Lõime küll vastastest ühe enamässa (7-6), ent ülejäänud põhielementides oli paremus Bulgaarial. Vastuvõtul edastasid nad meid 55-47, rünnakul 47-36 ja blokis 13-6.

Eesti koondise parim oli 15 punktiga Märt Tammearu. Rünnakul realiseeris ta 31 tõstest 13 ehk 42 protsenti. Koguni seitsmel korral ehitas Bulgaaria koondis aga meie liidrile ette punktiväärt bloki. Seitse punkti lisas Rasmus Meius ja kuus tõid nii Jan Solvojov kui Mattias Rahuoja.

Alagrupi teises mängus rullus meie homne vastane Rumeenia üle Islandist. Saareriik teenis matši kolme geimi peale kokku vaid 25 punkti. Kohtumine Rumeeniaga algab Eesti aja järgi kell 16.00, tund aega hiljem alustavad Taanis valiksarja meie U16 (sündinud 2002 ja hiljem) tüdrukud. Nende esimeseks vastaseks on belglannad.