Saaremaa hoiab liigatabelis 6 punktiga 4. kohta, Pärnu on 7. ja võiduarve veel avamata.

Saaremaa VK peatreener Urmas Tali on nädalavahetuse eel võitluslikult meelestatud. „Pühapäeval tuleb kindlasti kõva õppetund ja eelnevad mängud on sellele nii-öelda ettevalmistuseks. Võib öelda, et oleme oma „karavaniga“ teel ja tahame võita,“ sõnas peatreener, vahendab volley.ee. „Tuleb nende meestega, kes mul on nüüd nii hästi tegutseda kui võimalik ja tahame kindlasti Pärnu haavadele veel soola raputada. Tegelikult on selge, et hetke tabeliseis ei näita Pärnu tegelikku taset, need Lätti sõidud ongi keerulised. Nende motivatsioon on kindlasti suur ja tahe võita samuti. Suuresti saab mäng sõltuma sellest, kuidas klapib sidemängija koostöö ründajatega, nii meie kui nende puhul,“ lisas Tali.

Pärnu juhendaja Avo Keel tõdes, et seis pole kiita ja hooaja alguses tabeli 7. real paiknemine teeb meele mõruks. „Need Läti mängud läksid eelkõige psühholoogilise valmisoleku nahka. Selge see, et olukord on keeruline. Kui tahame Credit24 liigas ja seeläbi ka Eesti meistrivõistlustel head play-offi asetust saada, siis meil palju kaotamise ruumi enam pole. 4-5 kaotusega võib ilmselt põhiturniiri võidu ära unustada,“ sõnas Keel.

„Saaremaale tahame ikka võitma minna, mulle see ümmargune jutt, et „läheme endast parimat andma“ ei meeldi. Kaotusi ei tahaks üldse enam saada, samas tean, et ega me neist ei pääse, küsimus on, millal, kelle vastu ja kui palju neid tuleb. Saaremaa viimaseid mänge olen vaadanud kõiki, neil on vangerdamisruumi omajagu ja peame olema valmis erinevateks vahetusteks,“ lisas juhendaja.

Bigbank Tartu hoiab tabelis 6 punktiga 2. kohta, Selver on 3 punktiga 6. positsioonil.

Bigbanki juhendaja Andrei Ojamets sõnas neljapäeval Rakvere vastu saadud 3:0 võidu valguses, et seal ei saanud meeskonna tegutsemisega rahule jääda ja ta loodab Selveri vastu paremat tegutsemist. Kaks esimest geimi lõppesid selles kohtumises tulemusega 27:25 ehk oli väga tasavägine mäng. "Rakvere tegutses hästi ja meie ei saanud kuidagi oma emotsiooni üles. Kaitse ja bloki üle võib kõvasti nuriseda. Aga pühapäevale ja Selverile mõeldes, siis päevad pole vennad ja loodan seal asjad paremini toimima saada. Selver on noor ja tahtejõuline meeskond, kel paar säravat ründajat ja kinkima ei hakka nad meile midagi," kommenteeris Ojamets.

Lisaks toimub nädalavahetusel neli mängu Läti klubide vahel.