"Uurisime EM-i koostöövõimalusi ja tundub, et soomlased on huvitatud. Kui alaliitude juhatused mõtte heaks kiidavad, saab asjaga edasi minna. Uurime maad ka CEV-ist," lausus Pürn.

Kui Eestis on EM-mängude pidamiseks ainuvõimalik koht Saku Suurhall, siis põhjanaabrid ei pruugi turniiri võõrustada Helsingis, vahendab volley.ee. "Soomlased uurisid suvel Maailmaliiga Final Sixi korraldamisega seotud kulusid ja Helsingi suurte hallide üürimine kuueks päevaks läinuks maksma umbes 220 000 eurot (3,43 miljonit krooni). Kuna Helsingis pole meistriliiga võistkonda, ei pruugi linn EM-i toetada. Seetõttu kaalutakse tõsiselt Tampere kandidatuuri, kus spordihall on linna omanduses," rääkis Pürn.

2013. aasta EM-i tahavad saada ka Bulgaaria ja Taani. Kaks aastat varem korraldavad jõuproovi Tšehhimaa ja Austria. Esialgsete arvutuste kohaselt läheb Eesti-Soome ühine EM maksma kaks miljonit eurot (31,2 miljonit krooni).

"Praeguste kavade kohaselt peetakse enamus mänge Soomes ja nemad kannavad ka suurema osa kulutustest. Jämedalt võttes jääks Eesti kanda 500 000 eurot (7,8 miljonit krooni)," märkis Pürn.

Kõne all oli ka Soome-Eesti-Läti ühisliiga loomine, mis koondaks endas tosinat meeskonda (6 Soomest, 3 Eestist ja Lätist). "Kõige keerulisemaks küsimuseks on, kuidas tagada korralik hooaeg neile klubidele, kes ühisliigasse ei mahu," täpsustas Pürn.