Selver Tallinna pallurid viibisid lõppeval nädalavahetusel kahe mängu jooksul väljakul viis tundi, ent võit jäi sel korral saavutamata. Liiga liidrina jätkab Pärnu Võrkpalliklubi, kes maitses võidurõõmu Leedus, kirjutab volley.ee.

Juba neljanda järjestikuse võidu sai ühisliigas Rakvere Võrkpalliklubi, kes telemängus alistas külla sõitnud Järvamaa Võrkpalliklubi 3:1 (25:19, 19:25, 27:25, 30:28). Avageimis teenisid Järvamaa võrkpallurid küll kuus blokipunkti, ent oma rünnakute vaid 30-protsendiline realiseerimine ei lubanud Rakverega ühte sammu astuda. Lõplikult rebisid võõrustajad eest teise tehnilise mõttepausi järel.

Teises geimis näitasid mõlemad meeskonnad väga korralikku ründemängu, realiseerides tõsteid 57-protsendiliselt. Avageimis kahe meeskonna saldoks kogunenud 11 blokipunkti asendus teises kahega. Järvamaa trumpkaartideks olid aga hea serv, millega teeniti viis punkti, ja vanameister Ilmar Mõttuse sekkumine, kes tõi neli punkti ja jäi neljaga plussi.

Ülejäänud kaks geimi olid tõelised võrkpalliklassikad. Kolmandas geimis juhtis Järvamaa küll vaid seisul 14:13, ent sellele vaatamata näitas Kesk-Eesti meeskond sisu ja nõelus 22:24 kaotusseisu geimi lõpus tasa. Siim Põlluääre blokist auti lennanud ründelöök tõi siiski 27:25 võidu Rakverele. Võitjate parim oli

Neljandaski geimis oli initsiatiiv Rakverel, ent seda seisuni 23:22. Pärast seda jätkus punkt-punkti heitlus, kus Järvamaal jäi realiseerimata kolm geimpalli. Neljandalt matšpallilt lõpetas kohtumise Mõttuse rünnakueksimus. Kohtumise lõpuks oli Rakverel selge edu rünnakul, kus nemad realiseerisid tõsteid 50-protsendiliselt, Järvamaa aga 38-protsendiliselt. Võitjate parim oli 26 punktiga Siim Põlluäär, kes oli koos Kristjan Õuekallasega kuue sulustamisega ka blokikuningas. "Vastast me ei alahinnanud aga, eilne kahe ja poole tunnine mäng Selveriga andis väga tunda. Puhas tahtejõu pealt tulnud võit," sõnas Põlluäär mängujärgselt.

Õuekallas tunnistas, et tegemist oli Järvamaa selle hooaja paremuselt teise mänguga. "Otsustavatel punktidel mängis rolli enesekindlus. Rakverel on võidud alla ja poisid on enesekindlad. Meie probleemiks on seegi, et vigastusi on olnud palju, mistõttu ei ole me saanud täiskoosseisuga trenni teha," võttis ta matši kokku.

Sarnaselt Rakverega rullus põnevusmäng lahti ka Tartus, kus teineteiselt võtsid mõõtu möödunud hooaja ühisliiga finalistid Bigbank ja Selver. Nagu kevadelgi, jäi nüüdki 3:2 (30:28, 25:23, 22:25, 29:31, 15:13) peale Tartu. Võitjate parim oli 22 punkti toonud ning 13-ga plussi jäänud Taavi Nõmmistu, Kristo Kollo lisas 20 punkti (+11). Kahekohalise punktisumma kogusid ka Henri Treial (15), Mart Naaber (11, millest seitse blokis) ja Kevin Soo (10). Mängu skoorikuningas tuleb aga Selveri meeskonna ridadest, kus Lincoln Williams tõi koguni 37 punkti, lüües 63 tõstest punktiks 36 ja jäädes 25-ga plussi. Karli Allik lisas 18 punkti.

Pärnu Võrkpalliklubi lubas endale küll kolmandas geimis iluvea, ent võitis kokkuvõttes Vilniuse Flamingo Volley-SM Taurast 3:1 (25:23, 25:21, 18:25, 25:19). Pärnu meeskonna juhendaja andis tänases kohtumises puhkust võistkonna põhipommitaja Hindrek Pulgale ja nii kerkis resultatiivseimaks Gilbert Bergštein, kellelt 16 punkti. Ta lõi punktiks kaks kolmandikku 18 tõstest. Kuraditosin punkti panustasid võitu nii Andrus Raadik kui Kardo Kõresaar. Liigat juhtiv Pärnu on kogunud kaheksa mänguga 21 punkti, Tartul on sama mängude arvu juures punkt vähem. Järgmisel pühapäeval kohtuvad liidrid omavahel Tartus.

Saja Liiga mängude kalendriga saab tutvuda SIIN ja turniiritabeliga SIIN

Rakvere Võrkpalliklubi ja Järvamaa mäng täispikkuses: