Kohtumine kulges suurte tõusude ja mõõnadega, kui kodusaalis mänginud TalTech võitis esimese geimi 25:16, kuid kaotas teise 21:25 tulemusega, kirjutab volley.ee. Kolmandas geimis oli võõrustajatel seisul 24:20 kasutada neli geimpalli, kuid ühtegi neist ei suudetud realiseerida. Lootusetust seisust välja rabelenud Saaremaa võttis 20:24 seisust kuus vastuseta punkti ja seega ka ülimalt magusa 26:24 geimivõidu.

Seejärel aga Saaremaa naiskonna mäng lagunes, kui kodupubliku lemmik loovutas neljandas geimis külalistele vaid 12 ja viiendas 6 punkti, millega saavutati 3:2 (16, -21, -24, 12, 6) võit ja tagati koht finaalseerias. Mäletatavasti võttis seeria avamängus 3:0 võidu põhiturniiril teiseks tulnud TalTech, kes korduskohtumises jäi põhiturniiri kolmandana lõpetanud Saaremaale 2:0 eduseisust 2:3 alla.

Maria Säästla tõi võitjatele 18 ning koguni 16-ga plussi jäänud ja seitse blokipunkti kogunud Heleene Hollas samuti 18 punkti. Merilin Paalo aitas koduvõistkonda 15, Mari Loorman 12 ja Marcella Raud 11 punktiga. Saaremaa resultatiivseimad olid 16 punktiga Dorit Heinastu ja Kaisa Õunpuu.

TalTechi võidu võtmeks kujunes terav palling, mille abil koguti 17 otsepunkti ja hoiti Saaremaa vastuvõtt vaid 27 protsendi peal. Saaremaa lõi omakorda vaid viis ässpallingut, võõrstajate vastuvõtt oli seejuures igati korralik 56%. Rünnakul näitas TalTech 33- ja Saaremaa 25-protsendilist efektiivsust.

Kolme võiduni peetavas finaalseerias kohtub TalTech/Tradehouse tiitlikaitsja ja põhiturniiri parima Tartu Ülikool/Bigbankiga, kes poolfinaalseerias mängis kahel korral üle Famila/Võru Võrkpalliklubi. Tartu ja TalTech kohtusid finaalseerias ka eelmisel aastal, kui 3:0 jäi peale Tartu esindus. Samuti kolme võiduni peetavas pronksmedaliseerias lähevad kokku Saaremaa ja Võru.