Sarnaselt põhiturniiri mõlemale vastasseisule jäi ka veerandfinaalis eelmise hooaja finalistide duellis peale tiitlikaitsja Kohila Võrkpalliklubi, kes Achema naiskonnale üheski geimis üle 16 punkti ei loovutanud. Kohilannad liikusid edasi poolfinaali kindla 3:0 (16, 14, 16) võiduga. Rünnakuid 50-protsendiliselt (20-st 10) realiseerinud Kertu Laak panustas võitu 16 (+11) punkti. Kateryna Dudnikova assisteeris 13, Maarja Kerner 12 ja koguni seitse serviässa löönud Julija Mõnnakmäe 9 punktiga. Kohila naiskonna üleolekut kinnitavad ka kõik statistilised numbrid: rünnakuefektiivsus 49%-25%, pallingu vastuvõtt 61%-37%, blokipunktid 10-5 ja serviässad 13-6, kirjutab volley.ee.

Kohila Võrkpalliklubi järel põhiturniiril teise koha saavutanud TTÜ/Tradehouse kohtas koduselt konkurendilt Tallinna Ülikoolilt tõsist vastupanu vaid esimeses geimis, kus TLÜ asus 12:7 juhtima, kuid pidi siiski leppima 19:25 kaotusega. Teises ja kolmandas geimis võitis TLÜ favoriidi vastu vastavalt 16 ja 17 punkti. Ühtlaselt esinenud TTÜ naiskonna resultatiivseimateks kerkisid kaheksa punkti kogunud Mari Loorman, Triin Veideman ja Mari-Liis Graumann. Maali Kanemägi lisas 7 ning Renna Koha ja Erle Püvi võrdselt 6 silma. Tallinna Ülikooli mänguvankrit vedanud Raili Kont-Kontsoni arvele märgiti 15 ja Silja Ostrovi kontosse 8 punkti. Võistkondade selge erinevus tuli välja nii rünnakul (TTÜ 38%-TLÜ 28%) kui pallingu vastuvõtul (TTÜ 53%-TLÜ 30%). Pallingul kogusid võitjad kuus (9-3) ja blokis ühe (6-5) punkti enam.

Laupäeval toimuvates poolfinaalides kohtuvad kell 16 Lilleküla Gümnaasiumis Kohila Võrkpalliklubi ja Jelgava ning kell 18.30 TTÜ/Tradehouse ja Kaunas. 5.-8. koha eest heitlevad Tallinna Ülikool ja Babite ning Achema ja Zeltaleja. Mõlemale poolfinaalkohtumisele on võimalik kaasa elada interneti vahendusel.

Naiste Balti liiga ajakava ja tulemused on nähtavad SIIN.

Kohila Võrkpalliklubi - Achema täispikkuses:
TTÜ/Tradehous - Tallinna Ülikool täispikkuses: