Neljapäeval poolfinaalseeria teises mängus 2:3 üllatuskaotuse saanud tiitlikaitsja Pärnu oli suurtes raskustes ka täna koduväljakul. Avageim kaotati 23:25, ehkki pärnakad realiseerisid rünnakuid 59protsendilise resultatiivsusega. Kuidas? Sest kokku tehti 14 viga, laias variatsioonis. Geimi lõpus hiilgas vahetusest servima tulnud Jörgen Vanamõisa, kelle kaks ässpallingut aitasid pealinna tiimi võidule.

Teine geim oli omanäoline. TTÜ spurtis ette 19:11, Pärnu jõudis viigini 21:21, kuid geimi lõpp ikkagi tallinlastele. Nüüd oli tiitlikaitsja kaotanud TTÜle järjest viis geimi. Huvitav on meenutada, et seeria eel teatas tehnikatudengite juhendaja Janis Sirelpuu, et suursoosiku vastu oleks geimivõit juba kordaminek…

Kolmandas geimis tõi suvepealinna loots Avo Keel platsile ka Timo Tammemaa, keda esialgu säästa soovis. Ühtäkki toimus pööre, kus kõige olulisemaks faktoriks oli vast see, et mängutuju suudeti ära võtta TTÜ liidrilt Sander Rätsepalt. Pärnu võitis kolm geimi jutti: 25:19, 25:14 ja 15:10. "Esimesed kaks geimi olime natuke teravamad kui nemad. Siis hakkas Sass natuke väsima. Neil õnnestus saada häid blokipuuteid ja kaitses mängiti pall üles. Muidugi on värskust rohkem, kui kasutada 12 mees. Mina pidin läbi ajama seitsmega," rääkis Sirelpuu.

Võitjate resultatiivseim oli kuuajalise pausi järel esimese mängu teinud diagonaalründaja Hindrek Pulk, keda on kummitanud seljavaevused. Pulk tõi 25 punkti, Andrus Raadik lisas 15 ja Tamar Nassar 12. TTÜ kõige tulemuslikum oli Rätsep 18ga, Taavi Arula lisas 13.

Seeria neljas mäng peetakse kolmapäeval Tallinnas.

Mäng täispikkuses: