Finaalivastast jääb Pärnu ootama Bigbank Tartu ja TTÜ vastasseisust, kus tartlased on enne homme toimuvat kolmandat mängu ees 2:0.

Pärnu meeskonna nurgaründaja Kardo Kõresaar tõi ühe poolfinaalide edu nurgakivina välja meeskonnavaimu. „Pärast Schenker liiga final fouri oli ikkagi päris raske aeg vaja üle elada. Need mängud jäid südamesse kripeldama ja saime aru, et nüüd on tõestamise koht. Tundub, et suutsime toonase kaotuse enda kasuks pöörata ja praegustele mängudele tuli võistkond suurema hurraaga peale," rääkis Kõresaar volley.ee-le. Mäletatavasti kaotas Pärnu Schenker liiga poolfinaalis esmalt just Selverile ja päev hiljem kolmanda koha mängus ka TTÜ-le.

Lisaks tõi Kõresaar esile ka Pärnu meeskonna hea servi. Tänaseski kohtumises lõi Pärnu kuus ässa, Selver aga ühe. Vastuvõtul oli Pärnu protsent 65, pealinnaklubil aga 47. „Selveril oli ka hea planeeriv serv ja mulle nad seda suunasid. Seega sõltus meie mäng palju ka minu vastuvõtust, ent täna tundsin ennast juba paremini," lisas Kõresaar. Ka pilk statistikasse näitab, et kolmandas mängus tegi Kõresaar vastuvõtul parima partii - täna oli tema protsent 66, eelmises kahes kohtumises aga 60 ja 43 protsenti.

Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel toonitas, et seeria lõikes suutis Pärnu pärast head vastuvõttu väga efektiivselt rünnakuid lahendada. „Et väga rõõmurulle ei paiskaks õhlu, siis mõtteainet on kindlasti servivigade koha pealt," nentis ta siiski. Eriti hulluks läks seis kolmanda geimi keskel, kus Pärnu meeskond eksis üheksast järjestikusest servist koguni seitsmel!

Selver Tallinna peatreener Rainer Vassiljev lausus seeria kokkuvõtteks, et võitis meeskond, kes ründas paremini. Tänases kohtumises oli Pärnu edu 53-35.

Lisaks pidi Vassiljev terve seeria vältel nuputama, millist koosseisu väljakule saata. Juba enne poolfinaalseeriat jalavigastuse käes kannatanud nurgaründajana Federico Marretta, tegi avakohtumises haigele kohale veelgi rohkem liiga ja jäi seetõttu teisest mängust kõrvale. Täna oli itaallane ametis Selveri meeskonna liberona, kuna põhikohal jalatrauma tal veel tegutseda ei luba. Põhikoosseisus alustanud Denis Losnikovi asendas peagi Karli Allik, kes on viimasel ajal olnud seotud aga A-klassi meistrivõistlustega ja ei ole seetõttu Selveri meeskonnaga koos trenni saanud teha. Täna vangerdas Vassiljev ka nii diagonaalründajate kui ka sidemängijatega. „Ega koosseisu poole pealt ei olnud lihtsad poolteist nädalat, ent teine mäng näitas, et ka nende meestega on võimalik punnitada ja võidelda. Olen natuke pettunud, et meil ei jätkunud jonni, et ka täna lõpuni punnida: eneseusku kippus nappima," sõnas Vassiljev.

Teine finalist võib selguda juba homme, kui Tallinnas kohtuvad kolmandat korda TTÜ ja Tartu Bigbank. Homme kell 19 algavat mängu näeb taas Delfi TV otseülekandes.