Viimati 18 aastat tagasi karikafinaalis mänginud Rakvere võitis täna küll avageimi 25:20, ent kolm järgmist kuulusid Pärnule numbritega 25:20, 25:19 ja 25:17.

Avageimis ei pidanud Pärnu soosikukoormale vastu ja eksis ohtralt. Rünnakul löödi viis korda auti, neli korda blokki, lisaks tehti neli tehnilist viga ja kaks serviviga. Võtmemomendiks kujunes teise geimi keskpaik, mis kujunes Pärnu temporündaja Tamar Nassari sooloks. Seisul 15:15 tõi järjest neli punkti (sh kolm blokiga). "Nassari blokiseeria tõmbas meid käima ja vabastas teatud mõttes pingetest," kinnitas Pärnu kapten Andrus Raadik. "Rakvere on hea meeskond, seda nägid täna kõik. Enne mängu kuulsime jutte, et meil tasub võitmiseks vaid platsile minna. Nii see muidugi ei ole ja nõnda mõelda ei tohi. Vastased tegid isegi ilma Siim Põlluäärete hea mängu. Aga vilets algus oli pigem jah meie enda süü, olime suhteliselt kehvakesed."

Võitjate parim oli Hindrek Pulk koguni 27 punktiga (kasutegur +17; rünnakuprotsent 61!), Raadik lisas 19 (+10; 55%) ja Nassar 11 (+7; 71%). Kaotajaid hoidsid vee peal Andris Õunpuu ja Kevin Saar vastavalt 17 ja 16 silmaga.

Ühest küljest oli Rakvere juba finaali jõudmisega teinud vahva üllatuse, teisest küljest ihati täna muidugi võiduka lõpuni minna. "Väike pettumus on kindlasti hinges. Oleme võimelised enamaks, vähemalt hakkasime südilt vastu eurosarja meeskonnale," lausus Rakvere loots Urmas Tali, kel oli suur südamesoov karikas taas enda valdusesse saada. "Kui võitsime poolfinaalis Tartut, mõtlesin, kas peaksin finaalikoha üle õnnelik olema. Ilus olnuks ikkagi võita - kolm aastat tagasi sain Pärnuga karika kätte, kümne aasta eest aga oma esimese karika (Tartuga - M. R.).

Kui Rakvere poolt ei saanud põlvetrauma tõttu kaasa teha Siim Põlluäär, siis Pärnu rivistuses ei olnud pisivigastuste tõttu Taavet Leppikut ja Jaanus Nõmmsalut, endiselt pole mängukorras lätlane Aleksandrs Avdejevs. "Jah, ma ei salga, et teistega võrreldes on meil hea komplekteeritus, kuid kahjuks ei ole me seda eriti nautida saanud," tõdes Pärnu peatreener Avo Keel, kes on nüüd suvepealinna võistkonnaga võitnud kolm tiitlit neljast võimalikust.

Intervjuu Tamar Nassariga: