Pärnu spordihoonesse kogunenud täismaja publik, kellest enamik oli loomulikult kodumeeskonna toetajad, sai kohe vägeva emotsionaalse lisalaengu, kui diagonaalründaja Hindrek Pulk pakkus serviseeria, mida küllap veel aastakümnegi pärast meenutatakse, kirjutab volley.ee. Kui Pulk servima läks, särasid tablool Pärnu 2:1 edunumbrid, kui ta lõpetas oli skoor 15:1! Saarlane oli vahepeal kõmmutanud kuus (!) ässa, neist seisult 11:1 viis tükki järjest! Saarlase servikahur ei vaibunud terve mängu jooksul - kohtumise lõpuks oli ta pallingujoone tagant toonud kümme punkti!

„Eelmine mäng mul väga hästi ei õnnestunud, kuid teadsin, et võimed hästi esinemiseks on mul olemas. Lihtsalt läksin ja panin, lõpuks peab ju välja tulema," lausus Pulk. Loomulikult oli saarlane ka tänase mängu resultatiivseim, kogudes 24 punkti ja jäädes 17-ga plussi. „Ega me täna Tartule väga varianti ei andnudki. Elasime igale punktile emotsionaalselt nii täiega kaasa kui võimalik," lausus Pulk.

Kahekohalise punktisumma tõid võitjatele ka nurgaründaja Kardo Kõresaar ja võistkonna kapten Andrus Raadik, Tartu meeskonna edukaim oli kümne punktiga Robert Täht. „Ega täna väga mänguks ei läinudki, vastane pani meid kohe alguses paika. Pärnu servib kodusaalis julgelt ja kindlalt, samas osa serve ei olnudki nii hullud, ent meil ei olnud ükski vastuvõtja täna oma nägu," nentis kohtumise järel Tartu meeskonna peatreener Andrei Ojamets.

Kui Pärnu meeskonna nurgaründaja Jaanus Nõmmsalu võitis täna oma seitsmenda Eesti meistritiitli, siis nii Kardo Kõresaare, Edgar Järvekülje, Tamar Nassari kui Andrus Raadiku ehk enam kui poole Pärnu meeskonna põhikoosseisu jaoks oli tegemist esimese kullaga. „Mis siin ikka, tuleb rebaseid ristima hakata," viskas Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel mängujärgselt nalja. Mõnes mõttes on ka Keel ise esmakordses olukorras, sest kõik varasemad tiitlid peatreenerina oli ta võitnud Selver Tallinna juhendajana. Vaieldamatult kõige pikem oli meistrikulla ootus aga Pärnu meeskonna kapteni Andrus Raadiku jaoks. Varasemalt on tal auhinnakapis kaks hõbe- ja koguni kuus pronksmedalit. „Emotsioonid on praegu nii laes! Arvatavasti on veel nädal aega väga mõnus olla ja saan seda tunnet nautida. Kõik, kel meil veel meistrikulda ei olnud, tahtsime seda nii meeletult, et ei olnud varianti ka - tänavu pidi see ära tulema," lausus võistkonna kapten. Kas pidi aga peatreener Avo Keel seeria jooksul meeskonna emotsioone veidi ka maha tõmbama, et need liigselt üle ei keeks? „Ei ütleks nii, pigem pidin ennast metsikult vaos hoidma, et platsi ääres rahulikuks jääda. Seni, kuni platsi peal keegi kellegi kõri kallal ei käi, pole emotsiooni vaja tagasi tõmmata," rääkis Keel.

Pärnu Võrkpalliklubi lõpetas hooaja seega nii Eesti karikavõitja kui ka meistrina, Bigbank Tartu oli parim Schenker liigas. „Mina jään hooajaga kindlasti rahule ja olen meeskonna üle uhke. Kui keegi oleks detsembris öelnud, et me võidame Schenker liiga ja jõuame meistrivõistlustel finaali, poleks seda vast isegi meie kõige tulisemad ja ustavamad fännid uskunud," võttis Andrei Ojamets Tartu meeskonna raskelt alanud, ent lõpuks palju meeldivat pakkunud hooaja kokku.

Võimsa viimase mängu toel kerkis Pulk ka finaalseeria suurimaks punktitoojaks ja liidriks ässade arvestuses. Tema arvele jäi 84 punkti, mida oli kümne võrra enam kui Robert Tähel, ässasid kogunes saarlasele viie mänguga tosin. Samuti oli tema efektiivsusnäitaja parim - Pulk jäi finaalmängudes 32-ga plussi. Blokikuningas oli Pärnu temporündaja Tamar Nassar 15 sulustamisega ja kaitses tõid viie mängu peale 21 palli üles nii suvepealinna meeskonna sidemängija Martti Keel kui ka libero Edgar Järvekülg.

Vaata Pärnu võidujoovastust Ago Tammiku videolt:
Mäng täispikkuses: