Meie naiskond alustas kõiki geime suurepäraselt. Esimeses spurditi ette 8:2 ja 12:3 ning geimi lõpetas Polina Bratuhhina-Pitou serviäss seisuks 25:13, kirjutab volley.ee. Teises saime hoogsalt 12:6 juhtima, ent siis tabas naiskonda väike kriis, millele andis jõudu juurde vahetusest sekkunud Katrine Merrild Strobaeki kaks serviässa, ja vahe vähenes 12:14-le. Polina Bratuhhina-Pitou ja Anu Ennoki järjestikused edukad rünnakud andsid naistele aga enesekindluse tagasi ja geimi lõpp kuulus juba meile. Kolmandas spurtis Eesti ette 5:1 ja juhtis pärast Nette Peidi kaht serviässa 11:5. Sealt enam tagasi ei vaadatud.

"Täna oli juba soliidsem esitus kui eile Luksemburgi vastu. Kui eile said väga palju koormust nurgaründajad, siis täna oli plaan rohkem keskelt mängida, et ka rootslastele rohkem homseks mõtteainet anda," sõnas Anu Ennok. "Kindlasti saame aga veel igalt poolt juurde panna. Rootsi näol on meil vastas veidi kõrgem blokk ja tugevam võistkond kui Taani. Usun, et otsustavaks saab see, kellel on rohkem jõudu ja parem vastuvõtt ning oskus targemini mängida," lisas ta.

Eestlannade peatreener Marko Mett ei olnud kindlalt tulnud võitu siiski nõus kergeks nimetama. "Ükski mäng ei ole kerge. Suutsime ära neutraliseerida vastaste kaks põhijõudu ja olime hästi keskendunud," tõi ta välja edu põhjuseid. "See oli võistkonna võit. Tehtud vahetused näitasid, et meil ei ole ainult seitse mängijat vaid 14 ja kõik nad suudavad sekkuda ja oma panuse anda. See on väga positiivne," lausus peatreener. Samas andis ta märku, et parandamisruumi on veel küll ja üks põhiküsimusi on, kuidas saada paremini klappima sidemängijate koostöö Anna Kajalinaga, kes sai täna vaid kolm tõstet.

Rünnakul oli Eesti täna üle 48-27, vastuvõtul 46-28. Naiskonna parimana tõi Polina Bratuhhina-Pitou 16 punkti, kapten Julija Mõnnakmäe arvele jäi seitse.

Matšis Rootsiga ei ole mängus vaid kohtumise võit, vaid ka edasipääs valikturniiri järgmisse ringi. EM-finaalturniiri esimeses valikringis on kaks neljaliikmelist alagruppi. Tallinna turniiri kõrval toimuvad mängud ka Leedus Alytuses, kus võõrustajate kõrval on võistlustules Bosnia ja Hertsegoviina, Montenegro ja Norra. Järgmisse ringi pääsevad kummagi neliku võitjad ja parem teise koha omanik. Kahe päeva järel on seal kaks võitu vaid Bosnial ja Hertsegoviinal. Grupis teisel kohal on Montenegro, kes suutis naabrite vastu kaks geimi võita. Eile olid nad Leedust paremad 3:1.

Videointervjuu Anu Ennokiga: