Finaalmäng sai ka võimsa puändi: Tartu nurgründaja Kristo Kollo lõi palli blokki, ent pall põrkas tagasi otse Kollo otsmikule ja sealt Selveri meeskonna väljakupoolele, kirjutab volley.ee. „Nagu öeldakse: võrkpall on peaga mäng,” lausus Kollo kohtumise järel rõõmsalt. „Tõele au andes, oli viimase punkti juures õnnetegur muidugi väga suur,” lisas ta. Finaalkohtumist võrdles Kollo kui sõitmisega ameerika mägedel. „Arvan, et võidu tõi meile alates neljandast geimist valitsenud väga hea meeskonna üldine vaimne tahe. Saime sealt viiendaks geimiks väga hea emotsiooni ja suutsime võidu ära vormistada,” rääkis kohtumises kuraditosin punkti toonud Kollo.

Võitjate peatreener Andrei Ojamets võrdles tasavägist finaalkohtumist samuti terve tänavuse Schenker liiga hooajaga. „Nii tasavägist aastat mina ei mäleta ja kui vaadata laiemalt, siis nii tihe sisemine konkurents on ka Eesti võrkpalli üldist arengut silmas pidades väga teretulnud,” lausus Ojamets. Võitjate parimana tõi Robert Täht 24 punkti, Selveri edukaim oli 26-ga Lincoln Williams.

„Neljanda geimi lõpufaasist hakkas eileõhtune mäng tunda andma. Meie suurim võidušanss jäi ikkagi neljanda geimi lõppu,” rääkis kohtumise järel Selveri peatreener Rainer Vassiljev. Eile pidas Selveri meeskond finaalipääsuks viiegeimilise lahingu mäletatavasti Pärnu Võrkpalliklubiga. „Kokkuvõttes olen meeskonnaga igati rahul. Lisaks teeb mulle rõõmu, et meil on kandvas rollis mitmeid mängumehi, kelle sünniaasta on 1994 või hilisem. Neile on sellised mängud kindlasti väga korralikuks kogemuseks,” lisas Vassiljev.

Finaali lõppedes selgus ka tänavuse Schenker liiga hooaja sümboolne koosseis. Tartu meeskonda lähevad nii parima temporündaja (Henri Treial), libero (Rait Rikberg), servija (Robert Täht) kui ka MVP (samuti Robert Täht) auhind. Suurim punktitooja oli Selveri meeskonna diagonaal Lincoln Williams, parimaks ründajaks nimetati Selveri itaallasest mängumees Federico Marretta ja parim sidemängija on TTÜ pallur Kusti Nõlvak.

Schenker liiga esimeseks võitjaks krooniti 2006. aasta kevadel Ozolnieki meeskond, pärast seda on Schenkeri lõvid alati Eestisse jäänud. Kuuel korral on parim olnud Selver Tallinn, Tartust sai tänasega kahekordne võitja, hooajal 2012/2013 oli parim TTÜ.

Kolmanda koha mängus alistas TTÜ Pärnu 3:0 (25:16 , 25:23, 34:32). Kohtumise suurim punktitooja oli TTÜ nurgaründaja Sander Rätsep 11-ga, Pärnu poolel Tamar Nassar seitsmega. Vastuvõtul oli Pärnu veidi parem (52,2 vs 50,9), rünnakul jällegi TTÜ (48,7 vs 40,3). Blokipunkte teenis TTÜ 12, Pärnu üheksa.

Finaalmäng täispikkuses: