Kapten Kert Toobali sõnul oli tegemist tavalise koondise avamänguga. "Mängupilt meenutas ka eelmiste aastate esimesi kohtumisi, tegime palju omavigu ning mäng logises igas elemendis. Homme püüame kõikjal korrektiive teha ning parema üksteisemõistmise leida," lisas koondise kapten.

Tänast mängu alustasid ja ka lõpetasid eestlased koosseisus Kert Toobal, Keith Pupart, Andri Aganits, Oliver Venno, Martti Juhkami, Ardo Kreek ja libero Rait Rikberg. Teises ja neljandas geimis sekkus väheseks ajaks vahetusest sidemängija Andres Toobal, kolmandas tegi koondise debeüüdi Henri Treial.

17.05 Valgevene, Molodechno:

Valgevene - Eesti 3:1 (19, 14, -23, 20) STATISTIKA

Kohtumise käik geimide kaupa

Eestlased eksisid kohtumise alguses nii servil kui rünnakul lubamatult palju ning 8:14 kaotusseisus pidi Cretu võtma esimese mõtlemisaja. Seejärel meie meeskonna mäng paranes märgatavalt ning kaotusseis vähenes 13:15 ja 17:18-ni. Geimi lõppfaasis hakkasid eestlasi jällegi kimbutama omavead ning vastu tuli võtta kindel 19:25 kaotus.

Teine vaatus oli valgevenelaste selge jõudemonstratsioon, mis lõppes meie meeste 14:25 allajäämisega. Võõrustajad olid resultatiivsed rünnakul ning blokeerisid edukalt eestlaste üritusi. Jälle kimbutasid meie meeskonda omavead, mida kogunes kümme Valgevene kahe vastu.

Kolmandat geimi alustasid eestlased hästi, ja kuigi 17:13 eduseis mängiti maha, kuulus geim siiski Eestile 25:23. Viimaseks jäänud neljas geim oli tasavägine seisuni 11:11, kuni Valgevene diagonaal Sergei Okulich viis meeskonna võimsate pallingute toel 15:11 ette. Seejärel kodumeeskond enam tagasi ei vaadanud ning 25:20 võiduga kohtumine ka lõpps.

Ebameeldivad intsidendid venitasid mängu algust

Kohtumine algas kümmekond minutit planeeritust hiljem omapärase vahejuhtumi tõttu. Nimelt suutis Valgevene ründaja soojendusel katki lüüa võrgutrossi ning uue posti paigaldamine ja võrgu lappimine võttis oma aja. Soojenduse ebameeldivad üllatused sellega aja ei piirdunud, sest järgmise vahejuhtumina vigastas servi järel palli peale maandunud Valgevene nurgaründaja Sergei Antanovich hüppeliigest. Kuna Antanovi pidi algselt kohtumist alustama põhikoosseisus, ei jäänud peatreener Viktor Sidelnikovil muud üle, kui kohtumist alustada sunnitud vahetusega.

Homme peab Eesti Valgevenega kaks sõpruskohtumist erinevate koosseisudega, esimene mäng algab kell 17:00 ja teine 18:45.

Eesti koondise koosseis Valgevenes:
sidemängijad - Kert Toobal ja Andres Toobal
nurgaründajad - Keith Pupart, Martti Juhkami, Robert Täht, Kardo Kõresaar, Karl Jaani
temporündajad - Ardo Kreek, Andri Aganits, Kevin Soo ja Henri Treial
diagonaalid - Oliver Venno ja Renee Teppan
libero - Rait Rikberg