Russianvolley.com pealkirjastas MM-valiksarja viimasest voorust rääkiva loo nõnda: „Venemaa lõi võõrustajat Eestit kerge vaevaga (originaalis beat comfortably - M. R.), kindlustades pileti 2018. aasta MMile.“

Veider on just see pealkiri, ülejäänud tekst tundub üsna tõepärane.

Tuletame meelde, et Eesti võitis esimese geimi 25:21 ja juhtis teiseski 21:18. Seejärel päästis vastaste peatreener Sergei Šljapnikov kohtumise õnnestunud vahetusega. Ta saatis servijoonele Maksim Žõgalovi, kelle serviseeria purustas meie vastuvõtu. Eesti kaotas teise geimi 21:25 ja alles seejärel kandus initsiatiiv võrkpalli suurriigi poole üle ning järgmised geimid tulid neile tõesti võrdlemisi kergelt 25:18, 25:19.

Portaal kirjeldas turniiri käiku nii: „Venelased mängisid väga agressiivselt ja kõrgetasemeliselt, võites viie päeva jooksul viis kohtumist. Nad olid väga edukad enne eelseisvaid maailmaliiga kohtumisi. Vastastel oli kodupubliku ees rohkem energiat, kuid Maksim Mihhailovi nelja geimi peale toodud 19 punkti tõestasid venelaste ülemvõimu alagrupis.“

Lisatud oli ka Šljapnikovi kommentaar, mis artikli üleoleva pealkirjaga kokku ei läinud. „Meie kasuks töötas see, et meil on palju võrdselt tugevaid mängijaid. Siiski olime mängu alguses liiga pinges, Eesti servis imeliselt ja fännid toetasid neid kärehäälselt. Teise geimi lõpp oli kohtumise lõpptulemust silmas pidades väga oluline, kolmandas ja neljandas geimis tegutsesid lõdvestunumalt,“ rääkis Šljapnikov, kes vahetas kaotusseisu jäädes välja pool põhikoosseisu.

Meie mängijad tunnetasid võidetud avageimi järel võiduvõimalust. "Olgem ausad, see võit ei olnud väga kaugel. Nad juba värisesid ja tudisesid pärast esimest geimi, näod olid hapud," ütles Andrus Raadik Delfile.

"Mul ei ole meeskonnale ühtegi etteheidet. Ma ei saa ühelegi mehele öelda, et ta ei tahtnud või ei proovinud. Panime vastased algusest lõpuni pinge alla. Oli näha, et neil on ebamugav," lausus Kert Toobal.

Hea lugeja, avalda arvamust: kas see oli Venemaa jaoks mugav võit või ei olnud?