Gheorge Cretu sündis samal ajal (augustis 1968), kui Tallinna Kalevi meeskond NSV Liidu meistriks tulekuga Eesti võrkpalli tähtsündmusega hakkama sai. Eile olid tollased meistrid Kalle Kukk ja Tarvi Uljas esimesed, kes rumeenlasest peatreeneri kohta muljeid jagasid. Mõlemad käivad sageli Eesti esindusmeeskonna ja Schenkeri liiga klubide mänge vaatamas ning kiitusega üle ei paku.

Eile olid vanameistrid rahul. Neile meeldis juba põhjalik pooletunnine pallita soojendus, samuti see, et 45-aastane treener on ise heas kehalises vormis ja harjutusi ette näitab. Kuna esimesel laagripäeval oli kohal 16-st kandidaadist vaid 11, tegi kogu trenni kaasa ka teine treener Rainer Vassiljev, veendes vaatajaid, et koormust talub temagi.

Harjutused rõhusid pallikäsitsuse kvaliteedile, soorituste mitmekülgsusele nii ülalt- kui altsöödu puhtusele ja täpsusele. Nagu spordikoolis, just algõpetuse juurde tulebki tagasi pöörduda, kui noorena tehnikalüngad sisse jäid, täheldasid veteranid rõõmuga. Kui nad poleks enne treeningu lõppu ära läinud, näinuks nad ka seda, kuidas treeniti ründelööki esimeselt söödult, just nende omaaegset trumpi.

Treening kestis kaks tundi, hinge tõmmati vaid paari joogipausi ajal. Järgmistel treeningutel Cretu pealtvaatajaid näha ei soovi, kuna nõuab mängijatelt täielikku süvenemist. Täna jõuab pärale tema itaallasest abitreener, Tallinnas jätkub üksteise tundmaõppimine treeningu käigus veel kaks nädalat. Seejärel asutakse ümber Pärnusse, kust suundutakse Riia kaudu Euroopa meistrivõistluste valikturniirile. Vahepeale mahub kaks kontrollkohtumist Valgevene koondisega.

EM-i esimene valikturniir toimub 23.-25. maini Slovakkias, vastamisi minnakse veel Kreeka ja ühe (veel selgumata) meeskonnaga. Kuuest alagrupist saab otse finaalturniirile (oktoobris 2015 Itaalias ja Poolas) neliku edukaim, aasta hiljem saavad lisavõimaluse alagrupis teiseks jäänud meeskonnad.