Eesti võrkpalliliit küsis riigilt oktoobris Itaalias peetavateks EM-finaalturniiri alagrupiheitlusteks valmistuva koondise tarvis 265 000 eurot. Kuna meie spordisüsteemis puudub säärasteks juhtumiteks kindel reservfond või kokkulepitud toetussumma, esitati abipalve koos kalkulatsioonidega kultuuriministeeriumile. Kultuuriministeerium taotles raha Vabariigi Valitsuse reservist ning kultuuriministeerumi taotlus, küll väiksemas mahus (200 000 eurot), homme arutlusele tulebki.

"Kindlasti see (väiksem summa - toim.) mängib rolli, aga sedavõrd peame ise rohkem tööd tegema -kaasama erasektorit nagu varasemalt oleme teinud ja mingil määral ka fänne. Mängulises pooles ei tohiks kindlasti midagi tegemata jääda," sõnas Võrkpalliliidu peasekretär Taavi Pürn.

Rahandusministeerium ei toeta kultuuriministeeriumi taotlust, kuna selle rahuldamine loob olukorra, kus ühte spordiala eelistatakse teistele. "Selle vältimiseks peab sätestama selged kriteeriumid, mille alusel saab Vabariigi Valitsuse reservist täiendavaid vahendeid taotleda spordivõistlustel osalemiseks. Lisaks leiab rahandusministeerium, et vajalikud vahendid sportlaste ettevalmistamiseks ja osalemiseks on kultuuriministeeriumi eelarves olemas," seisab Valitsuse homse istungi kommenteeritud päevakorras.

"Me peame need käigud ikkagi enne ära ootama," ei rutanud Pürn asjadest ette. "Mina pessimistlik ei ole ja arvan, et kõik osapooled on sellest olukorrast aru saanud, oleme piisavalt täpsustanud ja kultuuriministeerium on sinna omapoolsed selgitused juurde lisanud. Mina ootan optimistlikult seda homset päeva."Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seil homse otsuse üle spekuleerida ei tahtnud.

Korvpalliliit taotles oma sügisese finaalturniiri ettevalmistuseks hasartmängumaksu nõukogust 300 000 ja sai 200 000 eurot. Miks ei taotlenud kultuuriministeerium seekord raha Vabariigi Valitsuse reservist? "Üks väike põhjus on see, et võrkpallikoondis pääs EM-ile selgus mai lõpus, kui taotlusvoor oli juba läbi."