Võõrsil 1:3 kaotanud Pärnu võitis täna geimid 25:18, 25:17 ja 25:16 ning oli parem ka kuldses geimis 15:7. STATISTIKA

Meeskond tegutses tervikuna suurepäraselt, kuid õhtu peakangelaseks tõusis saarlasest pommitaja Hindrek Pulk. Ta tõi 29 punkti (kasutegur +25), realiseerides rünnakul 25 tõstest koguni 22 (88%!). Kaks lööki jäid mängu, vaid korra maandus pall audis. „Kui seda ühte viga poleks olnud, siis võiksin öelda, et tegin rünnakul täiusliku mängu,“ lausus Pulk, kes sai kirja ka viis blokipunkti. Tamar Nassar lisas 12 punkti, Timo Tammemaa ja Taavet Leppik kumbki 10 punkti.

Pulga sõnul tagab mängu hea algus mõnusa enesetunde ja sellist mõtet, et millal see esimene eksimus nüüd lõpuks tuleb, pähe ei teki. "Kui kohtumise algus õnnestub, siis sealt on lihtne edasi minna," tõdes Pulk. Saarlase hoog oli nii uskumatu, et kui kuldses geimis rünnakul esimene eksimus sisse tuli, siis Kaposvari statistik juubeldas korralikult - lõpuks ometi see tüütu eestlane vääratas!

Protokollis oli Pulga rünnakuprotsendi kõrval veel teisigi ennenägematuid numbreid. Pärnu meeskondlik rünnakuprotsent oli 73 ja hea vastuvõtu korral koguni 90. Kindlasti on see kompliment ka sidemängija Martti Keelele. "Minu vanad silmad pole selliseid numbreid näinud," muheles peatreener Avo Keel. "Hindrek tegi väga kõva mängu, arvestades, et ta pidi ju palju kõrgeid palle lööma."

Keel tegi võidu järel tähelepaneku, et Pärnu meeskond on raskel hetkel sisu näidanud. "Nii oli mullu finaalseeria rasketes mängudes ja ka siis, kui võitlesime, et põhiturniiril head kohta saada," sõnas Keel.

Challenge Cupi 1/8-finaalis läheb Pärnu vastamisi Meneni Prefaxisega (Belgia), mis seljatas avamängus Loimaa Hurrikaani (Soome) 3 : 1 ja teises piisas neile edasipääsuks 2 : 3 kaotusest. "Menen on tasemelt ikka paar sammu kõvem," hindas Keel. "Klohmisid soomlasi kahes mängus. Teises läksid 2:0 ette ja siis võisid juba rahulikult võtta."

Kodumängus Iisraeli klubist Kfar Saba Hapoelist üllatuslikult jagu saanud Kohila naiskond kaotas korduskohtumise 0 : 3 (-19, -10, -22) ja ka kuldse geimi 8 : 15. Hapoel kohtub 1/8-finaalis Pfeffingeniga (Šveits), mille üheks põhimängijaks on Anu Ennok. Kohila eurohooaeg on sellega lõppenud, siiski tehti ajalugu - esimese Eesti naiskonnana saadi korra maitsta ka võidurõõmu.

Teppan murdis poliitkorrektsuse
Raske võidu sai Meistrite liiga D-grupis Renee Teppani koduklubi Innsbrucki Hypo Tirol, alistades Budva Budvaska Rivijera 3 : 2. STATISTIKA. Teises geimis viletsalt tegutsenud Lorenz Koraimanni asemel platsile pääsenud Teppan tõi pöörde, tuues kokku 15 punkti (+8; rünnak 44 %). Tegelikult oli ta üsna üllatunud, et platsile pääses. Miks? Sest täna oli Koraimanni kord! Poliitilise korrektsuse huvides on Teppan jäänud korduvalt pingile. „Vastus mu küsimusele oli see, et kuna eelmise mängu mängisin mina, siis nüüd oli Koraimanni kord, et ta ennast halvasti ei tunneks, kui kahel korral järjest pingile pannakse. Nagu lasteaed. Mis sest, et eelmisest voorus Budvale 3 : 0 panime ja ma hästi esinesin,“ selgitas Teppan enne kohtumist.

Hypo Tirol on sisuliselt kindlustanud grupis kolmanda koha, mis oli miinimumeesmärgiks. D-grupi tabeliseis: 1. Kaasani Zenit 12 punkti (4 mängust), 2. Hypo Tirol 6 (4), 3. Ankara Halkbank 5 (4), 4. Budva 1 (4).

Meistrite liiga B-grupis kaotas Oliver Venno koduklubi Ankara Ziraat Bankasi võõrsil 0 : 3 Moskva Dinamole, geimides teeniti 21, 22 ja 22 punkti. Taas usaldas peatreener diagonaalründaja kohal rootslast Marcus Nilssoni, Venno platsile ei pääsenud. Päev varem peetud teises sama grupi matšis jäi Ardo Kreegi tööandja Pariisi Volley mõnevõrra üllatuslikult vastase väljakul alla Friedrichshafenile 0 : 3. Kreek tegi ilusa partii – 10 punkti (+9; 82%).

B-grupi tabeliseis: 1. Moskva Dinamo 7 (3), 2. Ziraat Bankasi 6 (3), 3. Pariisi Volley 5 (4), 4. Friedrichshafen 3 (4). Kuna Dinamo jättis paar vooru tagasi ohutusele viidates Ankarasse sõitmata ja kohtumine jäi pidamata, siis ilmselt teenib Ankara loobumiskaotuse eest kolm punkti juurde. Ametlikus tabelisse tulemust märgitud pole, küll aga teatas sellest vene meedia.