Mängu eel:
Just sellest paarist tõotab tulla veerandfinaalide põnevusseeria, sest meeskondade tase on võrdne ning senised omavahelised mängud tasavägised.

Schenker Liiga põhiturniiri lõpetas Rakvere viienda ja TTÜ kuuenda kohaga, osalenud Eesti meeskondadest platseeruti vastavalt 4. ja 5. positsioonile. Mõlemad omavahelised põhiturniiri mängud suutis võita Rakvere, alistades vastased kodusaalis 3:1 ja võõrsil 3:2. Eesti karikavõistluste poolfinaalis osutus aga 3:1 tulemusega paremaks TTÜ, pälvides hiljem ka karikavõidu. TTÜ meeskonnas ei tee kaasa seljaoperatsioonil käinud põhisidemängija Kusti Nõlvak, kelle taastumine seljaoperatsioonist on osutunud planeeritust pikemaks, vahendab volley.ee.

Teises veerandfinaalis on vastamisi Pärnu VK ja Danpower Võru/Noortekoondis. Selle paari selge favoriit on põhiturniiri kolmas Pärnu, kes põhiturniiril võitis mõlemad mängud 3:0, kusjuures Võrule ei antud üheski geimis üle 20 punkti. Seeria saab alguse reedel, 7. märtsil kell 19 Pärnus, veerandfinaalid mängitakse kolme mänguvõiduni.

Schenker Liiga põhiturniiri kaks parimat, Selver Tallinn ja BIGBANK Tartu liituvad Eesti meistrivõistlustega alates poolfinaalidest. Selveri poolfinaalvastaseks tuleb madalama ja Tartu vastaseks kõrgema asetusega veerandfinaali võitja.