Kuna kogenud Ardo Kreek jäi kerge kaelaprobleemi tõttu eile kohtumisest sisuliselt eemale, võttis keskblokeerijatest algkoosseisus koha sisse Timo Tammemaa. Ja ei petnud ootusi. Nelja geimiga tõi Tammemaa 11 punkti ning plusse miinuseid kokku lüües jäi 7ga plussi. 13-st tõstest realiseeris Pärnu VK pallur 6 (46%), mis pole temporündaja kohta küll eriliselt hea näit, kuid 23-aastane saarlane lisas 3 blokipunkti ja 2 serviässa ning mis peamine – suutis mängu kulgu mõjutada. „Timo rünnak võinuks parem olla. Võtan selle osalt ka enda peale, mõned tõsted jäid talle kõrgeks. Praegu on tal treeningutest jalad veidi rasked, muidu ta sellistelt kõrgustelt lööbki,“ rääkis meeskonna kapten Kert Toobal.

Tammemaast on aastaid räägitud kui mehest, kel hiilgavad võimed ja treeningutel teeb, mida ise tahab. Paraku pole ta koondises seni läbi löönud, üheks põhjuseks on põlved, mis mängumehe kindlust on mõjutanud ja tihti sundpause tekitanud. „Temaga on pikalt räägitud, Timo teab, mida on vaja korrigeerida. Kui ta suudab rünnaku käima saada, siis selle abil tulevad ka muud elemendid. Võimeid on tal küllaga. Viimane aeg on tal ka ise endasse uskuma hakata, vahepeal nagu ei usuks,“ arvas Toobal.

Tammemaa jäi oma partiiga rahule. „Täitsa okei oli täna. Nii võikski kogu aeg olla,“ lausus ta. Kuidas põlved treeningutele vastu pidanud on? „Kahe ja poole nädala pikkuse laagri on üllatavalt hästi vastu pidanud. Täna jäi vähe kangemaks, aga üldiselt on seis positiivne.“