Tartu Bigbank kaotas Pärnus avageimi 24 : 26, kuid seejärel andis vastasele 19, 19 ja 21 punkti. Üleolek oli üllatavalt kindel. „Eks see oli natuke näiline. Ja olgem ausad: Pärnul puudus täna väga oluline lüli – Taavet Leppik,” lausus võitjate treener Andrei Ojamets.

Pärnu poolel jäi seekord hätta 17-aastane nurgaründaja Märt Tammearu ja tõesti tunti puudust põlvevalu tõttu matšist eemale jäänud Leppikust. „Alguses me ei kavatsenud noore poisi peale servida, aga kui nägime, et ta jäi hätta, panime surve peale,” sõnas Ojamets. Rahule ei jäänud Pärnu loots Avo Keel ka leedulasest diagonaalründaja Robert Juhnevici ega iseenda otsustega.

Oleks pidanud vahetama

„Tulemuse poolest oli jah Pärnu täna õnnetu, kuid tegelikult mängis enamik mehi korralikult, meil oli kaks õnnetut meest platsil ja sellest piisas,” nentis Keel. „Eks ise oleksin pidanud julgemalt vahetama. Oleksin võinud Märt Tammearu asemel proovida Siim Tammearu. Juhnevic oskas aga nii kavalalt mängida, et kui ma paar korda mõtlesin ta Edvinas Vaškelise vastu välja vahetada, siis ta lõi kohe mõned pallid maha, statistika tundus jälle hea ja lükkasin vahetust edasi.”

Leppiku põlv andis tunda mõned nädalad tagasi Saaremaal peetud Balti liiga finaalmängus, aga õiget rohtu hakkas ta võtma alles kolmapäeval. „Kolmapäeval käis ta doktor Kaspar Rõivassepa juures, kes arvas, et tegemist on põletikuga ja pilti pole vaja teha. Enne seda Leppik mingil põhjusel ei manustanud rohtu, mida arvasime, et ta võtab – Arcoxiat, mis on varem tema puhul mõjunud. Ta tarbis hoopis mingit käsimüügist saadavat ravimit. Kui ta poolfinaalseerias meiega üldse liitub, siis väga suure tõenäosusega alles võimaliku viienda mängu ajaks,” avas Keel kaardid.

Taavet Leppiku sõnul ei olnud asi sugugi nii, treener olla esimese emotsiooni pealt fakte kontrollimata intervjuu andnud. „Ma pole jätnud midagi võtmata ja pole olnud ühtegi vale rohtu,“ kinnitas Leppik, kelle sõnul tarbis ta alguses nädal aega Arcoxiast isegi kangemat medikamenti Diclofenaci. „Lihtne vastus on see, et kui oleks aidanud üks, siis oleks aidanud ka teine. Põhjus on ajas ja selles, kas üldse mõjuvad need ravimid.“

Teises poolfinaalis lõi soosik Saaremaa koduväljakul Tallinna Selverit 25 : 22, 25 : 19, 25 : 23.