28-aastane Vanags on Rait Rikbergi kõrval meeskonna teine kogenum mängija, kes peaks nooresse meeskonda tooma tasakaalukust ja rahu.

"Mul on Tomsi liitumise üle väga hea veel, sest täieneme mängijaga, kes on aastaid siin liigas oma mängutaset tõestanud," sõnas meeskonna loots Oliver Lüütsepp.

"Teada-tuntud mehena on ta ohutu ja kindel valik, andmaks kogemust juurde meie nurgameeste osakonda. Loomult vaikne mees sai välismängijana karastuse esmakordselt eelmisel hooajal Soome esiliigas, kus tal oli võistkonnas liidriroll. Eks hooaja käik näitab, milliseks tema roll täpselt kujuneb," lisas juhendaja.

Vanagsi ja raudvara Rait Rikbergi kõrval on Tartu meeskonnal uueks hooajaks lepingud Robert Viiberi, Ronald Järve, Mart Naabri, Meelis Kivisilla, Kevin Soo, Stefan Kaibaldi, Markus Uuskari ja Robert Valtinguga.

Tartust lahkusid kahe hooaja vahel välisklubidesse nii Taavi Nõmmistu kui Henri Treial, juba talvel keskel lõppes koostöö Kristo Kolloga. Kõik nimetatud mehed kandsid klubis põhiraskust, mistõttu otsib Tartu lisaks Vanagsile veel täiendust.