Peatreener Andrei Ojamets jäi esimese mänguga rahule

"Kindlasti teenis kiidusõnu Rait Rikberg. Saksa ajakirjanik kiitis teda väga ja ütles, et Saksamaa liigas niisugust liberot ei ole," rääkis Ojamets pärast esimest mängu. "Esimeses geimis oli näha väga närvilist tegevust, aga kokkuvõttes rahunesid mängijad maha ning mängupilt läks julgemaks ja julgemaks. Tempo hakkas toimima ja nii positiivset kogemust Schenker Liigas kindlasti ei oleks saanud," jätkas peatreener.

Kordusmängu märksõnaks saab eeldatavasti olema Tartu võistkonna palling ja teisalt Bühli servi vastuvõtt

"Meeldis see, et mehed ei läinud saalist saba jalge vahel minema, vaid kõik ootavad kordusmängu. Kokkuvõttes oli omavigade arv nelja geimi peale 45, vastastel ainult 20. See vajab kindlasti parandamist. Sakslaste servi vastuvõtt ei ole mitte midagi erilist. Mina ütleks, et isegi Eesti liigas on mitu võistkonda parema vastuvõtuga kui Bühl," lõpetas Ojamets.

Saksamaal eksisid Tartu mängijad servijoone taga koguni 26 korral, kuigi Bühl näitas vaid 44%-list vastuvõttu Tartu meeskonna 61% vastu. Palju punkte (29!) kingiti pallingul ka Pärnu Võrkpalliklubile lõppenud nädala neljapäeval toimunud Eesti karikavõistluste esimeses poolfinaalmängus. Seega tuleks vähendada omavigasid, eriti servieksimusi, et sakslasi pallinguga survestada.

Korduskohtumine, millest teeb otseülekande nii Delfi TV kui TV6, toimub Tartu Ülikooli Spordihoones 18. novembril kell 20. Tartu meeskond vajab edasipääsuks 3:0 või 3:1 võitu ja seejärel tuleb Bühlist üle olla ka kuldses geimis. Teise resultaadi korral jätkatakse euromänge aste madalamal.