Selver pidas pühapäeval Serbias Meistrite liiga raames kuuegeimilise lahingu – kuna avamäng lõppes Selveri 3:2 võiduga ja korduskohtumises oli sama skooriga parem Crvena Zvezda, läks edasipääseja selgitamiseks vaja kuldset geimi. Väsitavalt reisilt jõuti tagasi Eestisse alles esmaspäeva õhtul ja neljapäeval oldi uuesti võistlustules, kui karikavõistlustel mindi vastamisi Rakvere Võrkpalliklubiga. Avamängu 2:3 kaotus pöörati võõral väljakul enda 3:1 eduga seeriavõiduks ja nii pääses valitsev Eesti meister sarjas nelja parema hulka.

Nüüd ootab Selveri meeskonda aga uus reis, sest Credit24 Meistriliigas seisab ees kaks võõrsilmatši Leedu klubidega. Kergemaks ei tee olukorda seegi, et osa mängijaid on olnud kimpus haigustega, kirjutab volley.ee.

Eeldada võib, et vähemalt avamängus Vilniuse Flamingoga kohtab Selver korraliku turmtuld nii servijoone tagant kui ka sulustamisel. Nimelt on nurgaründaja Robert Juhnevic sarja ässade edetabeli tipus ja talle järgneb kohe sidemängija Dmitri Šlomin. Leedukate näitajad on vastavalt üheksa ja kaheksa. Peaaegu sama võimsalt on paugutanud aga ka Selveri nurk Karli Allik (8) ja diagonaal Lincoln Williams (7).

Sulustamisega on Karolis Rimkus ja Jonas Rakickas toonud kumbki 15 punkti, jagades sellega liigas teist kohta. Neile järgneb Selveri pallur Siim Ennemuist tosina blokiga.

Pühapäeval on Selveri vastaseks teine Leedu klubi, sellest hooajast ühisliigaga liitunud Šiauliai Elga. Vastupidises järjekorras mängib suurima Balti riigi võistkondadega TTÜ.

Selveri ja Flamingo kõrval on nelja mänguga 11 punkti kogunud ka Tartu Bigbank. Emajõelinna pallurid tahavad oma võiduseeriat jätkata kodupubliku toetusel Rakvere Võrkpalliklubi vastu. Pühapäeval kell 17.00 Tartu Ülikooli spordihoones algav matš on ühtlasi nädalavahetuse ainus Eesti pinnal toimuv Credit24 Meistriliiga kohtumine.

„Lähme nädalavahetusele vastu ootusärevalt. Hooaeg on tulemuste mõttes alanud hästi ja see süstib eelolevaks mänguks enesekindlust. Oleme terved ja hästi treeninud, aga Rakvere on tugev vastane ja kui nende liidritel on hea päev, siis on oodata rasket tööpäeva,” vaatas matšile Tartu meeskonna peatreener Oliver Lüütsepp.

„Neljapäevane karikavõistluste kehv esitus Selveri vastu tuleb ruttu ära unustada. Nüüd on tegemist esimese telemänguga, tuleb uued soengud pähe teha ja korralikult mängima hakata. Neljapäeval jäi meil enesekindlusest puudu, nüüd on seda kindlasti vaja, sest Tartu on Selveriga samast puust vastane,” oponeeris Rakvere juhendaja Urmas Tali.

Pärnu ja Järvamaa Võrkpalliklubisid ootavad ees matšid lõunanaabritega. Laupäeval on suvepealinna meeskonna vastaseks RTU/Robežsardze ja Kesk-Eesti klubi mägib Poliurs/Ozolniekiga. Päev hiljem vastased vahetuvad.

Pärnu meeskonna kapteni Sander Rätsepa sõnul minnakse Lätisse vähemalt viie punkti järele. „Oleme viimased nädalad kõvasti treeninud ja nõudlikkus üksteise soorituste vastu on tõusnud. Arvan, et seetõttu on meeskond lähedasemaks saanud ja tulemus on nädalavahetusel näha ka palliplatsil. Vastu tulevad kaks head meeskonda, aga jahime nende vastu viit-kuut punkti,” sõnas ta.

Võistkonna juhendaja Avo Keelele teeb head meelt, et vigastusest on paranenud nii diagonaalründaja Hindrek Pulk kui keskblokeerija Tamar Nassar. Mõlemale mehele plaanib ta nädalavahetusel ka korralikult mänguaega anda. Kahest vastasest tugevamaks hindab Keel Ozolniekit. „Holimata sellest, et lahing toimub sõna otseses mõttes nende tõelises kodusaalis, kus nad mängivad alati hingestatult ja paremini kui võõrsil, tahame ka nendega mängides tabelisse kolm punkti juurde saada,” sõnas juhendaja. Matši näeb otseülekandes lätlaste portaali Sportacentrs vahendusel SIIT.

Kuue punktiga tahab lõunanaabrite juurest naasta ka Järvamaa. „Küsimus on selles, kas tahtest ainult piisab, aga loodan, et oskused-kogemus ja noorus aitavad meid turniiritabelis kõrgemale,” rääkis võistkonna peatreener Laimons Raudsepp.