Keskuses on kuus rannavõrkpalli väljakut ja keskust hakkab haldama Tallinna Spordi- ja Noorsooamet koostöös Tallinna Võrkpalliklubiga. Kõik huvilised on oodatud väljakuid kasutama seni, kuni suvi kestab. Kontakt väljakute broneerimiseks on noored@volleyball.ee.

Rannavõrkpalli väljakud on üheks osaks Lastestaadioni alal asuvast spordi- ja aktiivse ajaveetmise keskusest, kus lisaks rannavõrkpallile on võimalik mängida ka korvpalli ja lauatennist ning samale territooriumile on rajatud ka kogukonna aed.

Keskuse avamine toimub 1. augustil kell 14.00, mil toimuvad ka show-mängud. Ühes kohtumises lähevad vastamisi Eesti Võrkpalli Liidu ja võrkpallisõprade võistkond eesotsas alaliidu presidendi Hanno Pevkuriga ning Metro Capitali võistkond. Teises matšis mängivad tippvõrkpallurid Karli Allik – Dimitri Korotkov ja rannavolle noortekoondislased Timo Ander Lõhmus – Märt Tammearu.

Spordivaldkonda kureeriva Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on lastestaadioni ala hetkelahendus mõeldud vahekasutuseks mõneks aastaks. „Paralleelselt plaaneritakse terviklahenduse loomist, mis koosneb multifunktsionaalse ja erinevatele vanuserühmadele mõeldud spordipargist ja vaba aja alast, kus oleksid tulevikus võimalused harrastada nii traditsioonilisi spordialasid, tänavasporti, kui ka niisama mõnusalt oma aega veeta. Ümbruskonnas on aktiivne kogukond ja palju haridusasutusi, kes staadioniala väljaarendamisest väga huvitatud on. Loodetavasti juba õige pea kujuneb Lastestaadionist atraktiivne spordi ja aktiivse ajaveetmise paik, kus leidub sobivaid ja meelepäraseid tegevusi kõigile,“ rääkis Belobrovtsev.

„Võrkpall on suurepärane meeskonnamäng, mis arendab ühtekuuluvust ja koostööd, mis on olulised väärtused ka kogukonnas. Olles ise suur võrgufänn, ei kahtle ma hetkekski, et Metro Capital Arena rannavolleväljakud ja Ameerika aed tervikuna tõmbavad ligi palju huvilisi ja loovad Uuele Maailmale lisaväärtust, mida üks hinnatud kodukant võiks pakkuda. Kinnisvaraarendajana oleme veendunud, et kodu pole ainult neli seina, vaid just ümbrus mängib mõnusa elukeskkonna loomisel suurt rolli – pakub kohalikele koosolemise kohti ning lastele kodulähedast treenimisvõimalust. Hea meel on tõdeda, et lühikese aja jooksul, mil väljakud on üleval olnud, tunnevad kohalikud juba aktiivselt huvi, millal sportima saab tulla,“ sõnas Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.

„Keskuse eesmärk on pakkuda linnarahvale head võimalust rannavõrkpalli mängida ja aktiivselt aega veeta. Hea meel on tõdeda, et eraettevõtted ja linn toetavad elanike sportimist ja tahavad kogukonnannatunnet tugevdada,“ kommenteeris Eesti Võrkpalli Liidu peasekretär Helen Veermäe.