Eesti kaotas pikaks veninud avageimi 25:27, kuid võitis kaks järgmist 25:20 ja 25:21. Palju vahetusi teinud Belgia võitis neljanda geimi 25:17, kuid otsustavas viiendas oli parem Eesti 15:13.

Eesti resultatiivseim oli Robert Täht 24 punktiga (kasutegur +10), teda toetasid Oliver Venno 12 (+5), Timo Tammemaa 11 (+7), Keith Pupart 10 (+5), Andri Aganits 8 (+5), Martti Juhkami 5 (+1), Henri Treial 4 (+4), Renee Teppan 4 (+2) ja Kert Toobal 3 (+2) silmaga.

Mäng oli võrdne ja see väljendus ka statistikas: Belgia oli veidi parem servi vastuvõtul (56% - 51%), meie rünnakul (52% - 50%), mõlemad said kirja 9 blokki, Eesti lõi 9 serviässa (Täht 4), Belgia 10.

Täht hiilgas rünnakul, lüües 35 tõstest punktiks 19 (54%). Pupart oli seekord kindel nii servi vastuvõtul (62%) kui ka rünnakul (56%).

"Belgia võit tegi väga hea tunde," rõõmustas Täht. "Võibolla ehmatasime neid natuke. Ehk ootasid nad, et võit tuleb veidi lihtsamalt. Igatahes näpistasime ära. See on positiivne. Mängisime ilusat võrkpalli algusest lõpuni. Mõne geimi alguses ei suutnud lihtsalt ise kergeid olukordi lahendada."

Ka meeskonna sidemängijast kapten Kert Toobal muheles matši järel. "Kui Belgiat võidame, siis olukord halb olla ei saa," tõdes ta. "Võib öelda nagu ka Slovakkiaga mängudes oli tegemist võrdse tasemega meeskondadega. Alustasime samal ajal ja valmistume samaks turniiriks. Veidi oli neil kaader suurem, tänaselgi mängul oli 17-18 meest. Täna lahendasime raskeid situatsioone ära paremini kui kergeid. Eriti alguses jätsime palju üks-üks olukordi lahendamata. Me võinuks mängu varem ära lõpetada, aga nende vahetused tegid pildi segasemaks. Viis geim oli nii ja naa, võinuks lõppeda mõlema võiduga. Igatahes jään meeskonnaga rahule, võitlesime lõpuni."

Eesti koondise peatreener Gheorge Cretu jäi tavapäraselt vaoshoituks. "Normaalne ettevalmistuse mäng. Mõlemad meeskonnad pole veel tippvormis, otsivad," lausus Cretu, kes vahetas mehi julgelt - Vennot asendas neljandas geimis Teppan, Pupartit Juhkami, hästi tegutsenud Tammemaad Treial. Ardo Kreek jättis kerge kaelavaevuse tõttu tänase mängu sisuliselt vahele.

ENNE MÄNGU

Võrkpallikoondis peab reedel ja laupäeval ametlikud maavõistlused Belgiaga, pühapäeval kohtutakse omavahel veel mitteametlikus treeningmängus.

Kahe aasta eest Euroopa liiga võitnud Belgia on võrkpallis maailma tugev keskmik. Punaste Draakonite hüüdnime kandev meeskond teenis eelmisel EM-il koguni 7. koha, mullu oldi MMil 17. ja tänavu maailmaliigas 12. Meeskonna tase on selline, et EM-finaalturniiriks asetati nad koguni teise loosigruppi koos Prantsusmaa, Saksamaa ja Serbiaga. Euroopa edetabelis 10. kohta hoidev Belgia on EMiks valmistudes pidanud kaks kohtumist Hollandiga (1:3 ja 3:0) ning kaks Saksamaaga (1:3, 1:3).

Eesti võrkpallikoondis on tänavu esinenud hästi. Kevadel saadi kahel korral jagu Hollandist, Euroopa liigas oldi võitmatud kuni Final Four’ini ja ka Euroopa edetabelis üheksandat kohta hoidvalt Slovakkialt saadi hiljuti kahest sõpruskohtumises kätte üks võit. Belgiaga mängisime 2012. aastal EM-valiksarjas, kui kaotasime võõrsil 2:3, kuid võitsime Tallinnas 3:1.

Eesti ja Belgia kohtuvad täna Brüsselis algusega kell 21. Delfi reporter on saalis kohal ja toob lugejani mängust tekstipõhise otseülekande.
Keith Pupart intervjuu 18.09 (EST vs BEL)

Keith Pupart Poola laagrist, Lubinist ja mängust BelgiagaPosted by volley.ee on Saturday, September 19, 2015