Eesti koondis alustas täna Rakvere spordihallis mängu algkooseisus sidemängija Kert Toobal, diagonaalründaja Oliver Venno, nurgaründajad Robert Täht ja Andrus Raadik, temporündajad Andri Aganits ja Timo Tammemaa ning liberona Rait Rikberg, kirjutab volley.ee.

Esimese geimi kaotasime napilt 28:20, kuigi juhtisime kuni otsustavate punktideni. Seisul 25:24 Eesti kasuks toimus väljakul ka sümpaatne spordimehelik etüüd, kui meie Robert Täht tõstis blokipuute märgiks käe ja andis sellega punkti vastastele, kuigi kohtunikud olid juba geimivõiduks vajaliku punkti meie meeskonnale määranud.

Esimeses geimis olid meie parimad Aganits ja Venno vastavalt 7 ja 6 punktiga. Mõlema meeskonna statistilised näitajad olid üpris võrdsed, aga tegime kodusaalis veidi liiga palju servivigu - 7 vastaste 4 vastu.

Teist geimi alustas Eesti samas koosseisus. Saime alguses paremini minema ja alates seisust 5:1 suutis Eesti hoida 2-4-punktilist vahet. Otsustav äraminek toimus seisul 18:15, geimi lõpetas seisuks 25:18 Aganitsa efektne serviäss.

Taas olid heas hoos diagonaalründaja Oliver Venno ja tempoosakonna mehed Tammemaa ja Aganits. Vennol selles geimis 7 (+4), Tammemaal 6 (+5) ja Aganitsal 5 (+4) punkti. Taas tegime palju servivigu (7), aga see-eest lõime ka tervelt 5 serviässa selles geimis.

Kolmanda geimi alguses lülitusid mängu Renee Teppan ja Albert Hurt, puhkama lubati Venno ja Raadik. Geim algas tasavägiselt, aga Eesti eduseisul 6:5 võttis Slovakkia kuus punkti järjest ning läks omakorda juhtima 11:6. Seda vahet me enam tagasi teha ei suutnud ning tuli tunnistada vastaste 19:25 paremust. Kaotatud geimis oli meie parim Robert Täht 4 (+2) punktiga.

Neljas geim oli eelnevale vastupidise mängupildiga. Mängisime täpselt sama koosseisuga, mis kolmandas, aga suutsime kõiki olukordi veidi teravamalt ja veidi paremini lahendada. Tasuks kindel 25:15 võit. Väikese hilinemisega said selles geimis oma mängu käima Teppan ja Hurt, kes tõid vastavalt 7 (+6) ja 5 (+3) punkti. 5 punkti lisas ka Timo Tammemaa.

Otsustavaks viiendaks geimiks peatreener Gheorghe Cretu vahetusi ei teinud ja selle mängis Eesti algusest lõpuni vastastest kindlamalt, võttes 15:11 võidu. Geimi suurimad punktitoojad meil Täht ja Tammemaa mõlemad 3 punktiga.

Kogu mängu kokkuvõttes olid meie kõvemad skooritegijad kõik viis geimi mänginud Tammemaa 18 (+14), Täht 16 (+6) ja Aganits 15 (+14) punktiga. Venno sai kahe esimese geimiga kirja 13 (+5) punkti, Teppan lisas 10 (+3) punkti. Noor Albert Hurt sai oma kolme geimiga CV-sse kirja 6 punkti (+1), sealhulgas 1 blokist ja 1 serviäss.

Tegime mängus palju servivigu (20), aga see-eest lõime meeskonna peale kokku ka tervelt 13 serviässa. Vastastest jäime alla vaid blokipunktide arvestuses - meil 7 vastaste 12 vastu, kõik teised statistikasse läinud numbrid olid meil paremad kui slovakkidel.

Viimane, kolmas kontrollmäng samade vastastega peetakse Rakvere spordihallis homme, laupäeval kell 11:30.