Kui siiani oli asjaosaliste jutust jäänud mulje, et alagrupimängudelt eemale jäänud Teppan võib ikkagi medalimängudes keerulisele seisule vaatamata suurt koormust kanda, siis täna kummutas peatreener Gheorghe Cretu selle variandi. Teppan ei teinud tänast pallitrenni üldse kaasa.

„Koosseisus ta on, sest saab meid aidata vajadusel blokis, kaitses või rünnakul, aga ta pole võimeline mängima tervet matši. Suurim probleem on pikemad pallivahetused,” tunnistas Cretu.

Diagonaalründajana peab seega kastanid tulest välja tooma kogenud Oliver Venno, kes pikema puhkuse järel pole jõudnud veel füüsiliselt heasse seisu. Samas on ta tähtsates mängudes alati – ka ülekaalus olles – suutnud end mobiliseerida. „Meil on ka väga heas vormis olev Hindrek Pulk. Ei pea üldse muretsema,” märkis viimasest Hispaania mängust seljavaevuse tõttu eemale jäänud Ardo Kreek, kelle sõnul pole trauma enam end meelde tuletanud.

Cretu ei soostunud pärastlõunal veel avaldama ajakirjanikele, kes 15 mängijast finaalturniirile ei pääse. Sinna saab registreerida teatavasti 14 mängijat. Eeldusel, et ta võtab kaasa tõesti kolm diagonaali (Venno, Pulk, Teppan), võetakse tiimi ilmselt nelja asemel kolm keskblokeerijat. Seega selle loogika järgi ei pääse otsustavateks mängudeks võistkonda Mart Naaber.

Sel juhul näeks Eesti koondis välja selline:
Sidemängijad: Kert Toobal ja Markkus Keel.
Diagonaalründajad: Oliver Venno, Renee Teppan, Hindrek Pulk.
Nurgaründajad: Robert Täht, Andrus Raadik, Kristo Kollo ja Rauno Tamme.
Temporündajad: Ardo Kreek, Andri Aganits ja Timo Tammemaa.
Liberod: Rait Rikberg ja Silver Maar.

Eesti kohtub homme Saku suurhallis kell 19 algavas Kuldliiga poolfinaalis Türgiga, kell 16 selgitavad teise finalisti Holland ja Valgevene.