Palusime 18 asjatundjal Eesti meeste meistrivõistluste finaalseeria eel hinnata viie palli süsteemis Tartu Bigbanki ja Pärnu VK kõiki eeldatavaid põhikoosseisu mängijaid, peatreenereid ja vahetusmängijaid tervikuna. Alustame ülevaadet peatreenerite duellist.

Avo Keel 4,4 – Andrei Ojamets 4,3
Numbrid näitavad, et Keele edu on äärmiselt väike ja žürii arvamused läksid selles küsimuses täiesti lahku. 8 vastajat eelistasid Keelt, 3 Ojametsa ja 7 pakkusid viiki. Seega treenerite osas ei saa eelist anda kummalegi klubile. Muide, mitte ükski vastaja ei andnud kummalegi mehele hinnet alla nelja ehk "hea".

Kristjan Õuekallas: „Kui Keel suudab oma emotsioone taltsutada, on kõik hästi, kipub vahel üle keema. Hea analüütik. Nõuab meestelt mänguplaanist kinnipidamist. Ojamets on samuti kõva analüütik, arvatavasti teeb kõikide Pärnu meeste kohta statistika viimase 10 aasta mängude põhjal. Ta on rahulikum kui Keel. Kui ei tee rumalaid topeltvahetusi, on kõik hästi.“

Asko Esna: „Mõlemad tunnevad teineteist läbi ja lõhki. Pikas jooksus hakkavad lugema pisiasjad. Andrei on olnud kauem treener ja tal on rohkem kogemusi erinevate võistkondadega tegelemisel. Avol on oskus meeskond ju õigel hetkel häälestada ja panna sammuma ühte jalga.“

Keel (52) on jõudnud finaali kümnel aastal järjest, peatreenerina on ta võitnud kuus tiitlit, kõik viimase kaheksa aasta jooksul. Ojametsal (51) on kuldasid viis (1991, 1993, 2000, 2001, 2014), lisaks on ta teeninud ka Pärnu naiskonnaga neli tiitlit (1997, 1998, 1999, 2003).

Suure võrkpalližürii koosseis: Rainer Vassiljev (Tallinna Selveri peatreener), Marko Mett (Võru Danpoweri peatreener), Alar Rikberg (Eesti koondise statistik), Martti Juhkami (Eesti koondislane), Sten ja Asko Esna (endised koondislased), Kusti Nõlvak ja Siim Ennemuist (TTÜ mängijad), Meelis Kivisild (Selveri mängija), Kristjan Õuekallas ja Siim Põlluäär (Järvamaa VK mängijad), Rauno Tamme (Rakvere VK mängija), Julija Mõnnakmäe ja Mari-Liis Graumann (Kohila VK mängijad), Rivo Vesik (endine Tallinna Selveri mängija, rannavõrkpallur, vaatleja), Andres Kalvik (kohtunik), Karl Rinaldo ja Märt Roosna (spordiajakirjanikud).

Punktiskaala selgitus: 5 on „väga hea“, 4 „hea“, 3 „rahuldav“, 2 „mitterahuldav“.

Tartu Bigbanki ja Pärnu VK vaheline finaalseeria algab neljapäeval kell 20.05 Pärnu spordihoones.

Kuressaares toimunud Sshenker liigas  kohtusid Selver Tallinn ja Biogbank Tartu. Kohtumise võitis Bigbank Tartu 3:2