Mäng oli nagu Ameerika mäed, külalised läksid 2:0 juhtima (25:21, 25:17), kolmanda pikaks veninud geimi võitis aga pealinna meeskond 30:28, neljanda juba kindlalt 25:16, kuid viiendas oli Belchatow eestlase hiilgemängu toel parem 18:16.

Onico ridades tegi kaasa Bartosz Kurek, kes sügisel vedas Poola koondise maailmameistriks, valiti MMi MVP-ks ja nimetati maailma aasta parimaks võrkpalluriks. Kokkuvõttes võib öelda, et mõlemad diagonaalründajad tegutsesid hästi ja olid oma meeskonna veduriteks.

Kurek tõi 30 punkti, Teppan 24. Poolaka kasutegur oli +15, eestlasel +14. Rünnaku resultatiivsusprotsendid olid üsna võrdsed, Kurekil 58 ja meie mehel 62. Teppan oli servijoone taga veidi tõhusam (Teppanil 18 servi, 2 ässa, 4 viga, Kurekil 16, 1 ja 6), rivaal oli jälle selgelt blokis ohtlikum (1-4). Aga viimane sõna jäi Teppanile, sest viiendas geimis mängis ta Kureki üle. Kurek tõi seal küll 7 punkti Teppani 5 vastu, kuid eestlane tegutses veatult, oli efektiivsem (Teppani kasutegur +5, Kurekil +3) ja rünnakul selgelt teravam (Teppan lõi 7 tõstest 5 ära, Kurek 11st 5).

Samal ajal sai olulise võidu ka Gheorghe Cretu juhendatav Rzeszowi Asseco Resovia, mis lõi Gdanski Treflit kodus 3:1. Kolmas eestlaste klubi, Lubini Cuprum jäi liidrile Zaksale alla kuivalt 0:3. Sidemängija Kert Toobal käis kahes esimeses geimis platsil vahetusest ja kolmandas alustas põhikoosseisu, protokolli kanti talle üks punkt.

Nii Belchatow kui ka Rzeszow võitlevad viimase edasipääsu koha eest ja piltlikult öeldes hingab Eesti koondise peatreener Cretu Teppanile kuklasse. Skra on kogunud 19 mänguga 29 punkti, Resovia sama arvu kohtumise juures kolm silma vähem. Kuuendast ehk viimasest play-off’i kohast hoiab praegu kinni Katowice, millel on 20 mänguga kogutud 30 punkti.
Standings provided by Sofascore LiveScore