Eestlanna oli play-offides liiga suurim skooritegija geimides toodud punktide arvestuses, tuues keskmiselt 4,63 punkti geimis. Kokku jäi tema arvele play-offides 190 punkti, põhiturniiril tõi ta 363 punkti. Tabeli tipus oli Laak ka servide arvestuses. Laak rääkis volley.ee-le edukast hooajast, Eesti võrkpallurite mainest põhjanaabrite juures ja tulevikumõtetest.

Kertu Laak, pärast teist välishooaega on Sul ette näidata Soome liiga kuld. Kui tähtis teise riigi meistritiitel on, on see eraldi eesmärk karjääris?

Minu jaoks pole see eraldi olnud suur eesmärk. Nüüd, kui tagasi mõtlen, siis on muidugi uhke öelda, et olen Eesti meister ja Soome meister. Mingiks suureks unistuseks pole see aga olnud, pigem aja jooksul kasvanud eesmärgiks, sest kaks aastat ajasin seda siin taga (elmisel hooajal tuli Laak Saloga hõbedale-toim) ja oli tore kuld lõpuks ära tuua.

Mis sellest hooajast enim heameelt teeb, lisaks medalile?

Võrreldes eelmisega olin kõvasti stabiilsem, see rõõmustab kõige enam. Suutsin suuri ärakukkumisi vältida, mida eelmisel aastal ikka oli. Isegi kui tundsin mingitel hetkedel, et mäng läheb nagu metsapoole, siis suutsin kiirelt korrektuurid teha. See on nii minu enda kui treeneri teene, olen nüüd kogenum, eelmine aasta läks aega harjumiseks, et mis see profielu üldse on. Treeneriga saan ka ladusamalt suheldud ja tiimikaaslastega on mõistmine samuti parem kui varem. Sulandumise etapp jäi vahele sel hooajal.

Liidrirolliga oled igal juhul suurepäraselt hakkama saanud.

Päras esimest hooaega oli teada, et selgi aastal oodatakse minult sama, olen ju siia liidriks toodud. Eks ma selleks ju välismaale tulingi, et tahtsin tugevametega treenida ja mängida. Kokkuvõttes olen ma tiimi üks kogenumaid mängijaid oma 21 eluaastaga, sest naiskond on üsna noor.

Sel hooajal mängisid lisaks Sinule Soome liigas meestest Andrus Raadik ja õed Nette ning Eliisa Peit. Milline Eesti võrkpallurite maine põhjanaabrite silmis on?

Nette tegi superhooaja ja ka minu treener küsis üks hetk, et kus ta varem peidus on olnud?! On uuritud ka teiste eestlaste kohta, et kellel on lepingud jms, huvi on suur ja meie maine on kahtlemata hea. Eks selgi on oma roll, et me EMi pileti just Soomes teenisime. Eesti on soomlaste silmis arvestatav võrkpallimaa ja meie mängijaid hinnatakse kõrgelt.

Kas pärast kahte hooaega saab Soome aeg otsa ja vaatad tugevamate liigade suunas?

Eelisjärjekorras vaatan jah mujale, kaks aastat on paras aeg siin olemiseks, nüüd on kuld ka taskus ja saab rahus edasi vaadata. Kindlat veel midagi pole, see protsess on alles alguses.

Mais algab rahvuskoondise laager, ootad juba seda erilist suve?

Väga ootan seda suve! Tuleb küll pikk ja raske, aga samas kahtlemata väga huvitav suvi. Koondisega on ainult head mälestused ja ootan, et saaks jälle ühise asja eest väljakule minna ja tegusid teha. EM-finaalturniir saab kindlasti olema suur väljakutse, aga loodetavasti suudame seal midagi head ka näidata.