"Tunnen, et olen aasta-aastalt üha noorem ja parem. Suhtun võrkpalli praegu palju innustunumalt ja professionaalsemalt kui kunagi varem. Eestis polnud sport minu jaoks alati esikohal," tunnistab Raadik intervjuus Soome portaalile faneille.com.

30-aastane nurgaründaja oli kogu senise karjääri ehk 11 aastat mänginud Pärnu võrkpalliklubis, kuid sel suvel otsustas ta lõpuks end välismaal proovile panna.

"Ma ei otsinud tegelikult välisklubi, aga kui Sampo tegi pakkumise, nõustusin koheselt. Praegu võin otsusega igati rahul olla."

Pikas usutluses uuriti 30-aastaselt nurgaründajalt ka tema seoseid 1999. aasta kevadel Soome liiga parimaks mängijaks tunnistatud Avo Keelega, kelle vanem poeg Martti mängib tänavu samuti Sampos.

"Tean Avot hästi, ta oli kaks eelmist hooaega minu treener Pärnus. Mingeid erilisi nõuandeid ta mulle enne Soome minekut ei andnud. Ütles vaid, et ma teeks neid asju, mida kõige paremini oskan," sõnas Raadik.

Sampo paikneb hetkel Soome liigas 5 võidu ja 2 kaotusega viiendal kohal. Pärnaka sõnul on liiga tase äärmiselt ühtlane.

"Eestis olid kolm esimest meeskonda head, kuid ülejäänuid võis võita sirgetel jalgadel. Siin võid aga täna mängu võita 3:1 ja homme samale meeskonnale 0:3 kaotada. Soomes tuleb iga punkti eest tõsiselt võidelda."

Mõistagi küsiti Raadiku arvamust ka järgmise EM-finaalturniiri kohta, kus Eesti ja Soome loositi koos Poola ja Serbiaga A-alagruppi. Tänavu kevadel Raadik teatavasti loobus koondisekutsest.

"Keskendun praegu täielikult Sampoga edu saavutamisele. Koondisele mõtlen alles kevadel, kui peaksin kutse saama. EM-finaalturniir saab seekord olema igatahes suur võrkpallipidu, kus kõigil on omad võimalused. Nii Eestil kui Soomel on palju poolehoidjaid, mistõttu tuleb meie omavahelisest mängust kindlasti eriline sündmus. Võiks muidugi Soomele vastu nina anda, kui selline võimalus juba on," lõõpis Raadik.