Janis, kas esimene võistlusmäng peatreenerina kulges umbes nii nagu lootsid?

Mida võrkpallis ikka nii väga loota või oodata võib? Jelgava on meile ebamugav vastane, see meeskond on peaaegu kõikidelt punkte röövinud, vist ainult Pärnult mitte. Aga lootsin siiski.

Lootsid oma plaani ellu viia. Plaan sul ju oli?

Loomulikult. Arutasime taktika enne mängu läbi. See aitas võita. Mis siin ikka nii väga plaanitseda – nädalaga ei pööra asju paremuse ega halvemuse poole. Võib-olla saad mõne mehe rohkem naeratama, aga oluliselt see mängupilti ei mõjuta.

Millal näeme pilti, mis rohkem räägib?

Kuu-poolteise pärast näeme, kas kõnnime õiget rada pidi või mitte. Peatreeneri ameti pakkumine tuli nagu välk selgest taevast - nagu see alati on olnud. Ma esialgu suuri muutusi ette ei võta. Kui mind järgmiseks aastaks alles jäetakse, oleks juba lihtsam. Tuleb lihtsalt mõnda asja paremini teha kui seni.

Kas näed mängijate nägudel soovi sinuga kaasa mõelda?

Näen. Nad ju alles talvepuhkuselt tulnud. Tahavad ja püüavad rohkem kui aasta lõpus. Sära ja põlemist peab hoidma, siis suudad ka mängu nautida. Täna seda oli, aga vahepeal vajusime ära.

Nimeta TTÜ mängupildis mõnd nähtust, mida sa mitte kunagi enam näha ei tahaks.

Kindlasti ei tahaks ma näha kolme serviviga järjest. Seda on ette tulnud ja mitte harva. Oleme lisanud treeningukavva hommikused harjutused puhtalt servi ja servi vastuvõtu lihvimiseks. Stabiilsus tuleb soorituskordade pealt.

Tänane mäng andis kindlust – esimene tulemus on ju alati tähtis.

Eks ikka, see oli ju esimene mäng kodus ja üldsegi mitte kerge vastasega. Tähelepanelikke silmapaare oli saalis päris palju. Tuleb veel mitu kõva vastast järjest – Riia, Pärnu Ozolnieki, siis jälle Jelgava. Lätis ei saanud me Jelgava vastu punktigi, kaotasime üks-kolm.

Homme kohtute Riia Lase, Läti karikavõistluste finalistiga...

... Sõidame Läti poole juba täna. Ööbime Riias, homme edasi mingisse väiksemasse kohta Daugavpilsi lähedal. Kokku kaheksateist tundi bussisõitu ja siis kohe platsile.