Naised alistasid kohtumist võimsalt, juhtides esimeseks tehniliseks mõtlemisajaks 8:4. Teiseks vahe kahekordistati ja geimi lõpuosas olid edunumbrid vahepeal suisa 21:8. Teises olid sotid veidi tasavägisemad, ent keskosas oli rahvusnaiskonnal ikkagi kindel 16:10 eduseis, kirjutab volley.ee.

Kolmandas sai võtmeküsimuseks meie enda rünnak. Kui ülejäänud kolmes geimis oli Eesti naiskonna näitaja üle 40 protsendi ja mängu keskmiseks kujunes samuti 40, siis kaotatud kolmandas oli see 31. Taani näitas jällegi matši parimat efektiivsust ja lõi 31 tõstest punktiks 14 ehk 45 protsenti. Neljandas kallutas koondis tasavägiselt alanud geimi (8:7) keskosas enda kasuks ja pärast Kristiine Miileni rünnakut juhiti juba 17:11. Mängu lõpp oli Rootsi meistrisarja parima servija Nette Peidi soolo, kes lõi kaks ässa ja ühe eduka pipe-kombinatsiooni.

Just serviga panigi Eesti vastased tugeva surve alla, kogudes pallinguga 16 otsepunkti. Neist veerandi lõi Nette Peit. Vastuvõtul olime üle 47-34 ja rünnakul 40-32. Kümnest blokipunktist neli tõi Liis Kullerkann.

Rahvusnaiskonna peatreener Andrei Ojamets andis mänguaega kõigile tosinale pallurile, kellest edukaimad olid 13 punktiga Nette Peit ja Kadi Kullerkann. Klubihooaja teise poole Hollandi meistrisarjas mänginud diagonaalründaja lõi seejuures 17 tõstest punktiks 11. Kristiine Miilen kogus 12, Liis Kullerkann 10, Eliisa Peit seitse ja sidemängija Julija Mõnnakmäe kuus punkti. Kolm punkti jäi nii Eliise Hollase, Raili Kont-Kontsoni kui Erle Püvi arvele.

Portugalis Vila Floris viibiv rahvusmeeskond alistas võõrustajad täna 3:0 (25:20, 25:20, 25:19). Peatreener Gheorghe Creţu tegi algrivistuses neli vahetust. Teist kohtumist järjest alustasid libero Rait Rikberg, temporündaja Andri Aganits ja nurgaründaja Andrus Raadik. Sidemängijana oli ametis võistkonna kapten Kert Toobal (eile tema vend Andres), diagonaalründajana Renee Teppan (eile Oliver Venno), tempoosakonnas Henri Treial (eile Ardo Kreek) ja nurgas Kristo Kollo (eile Robert Täht).

Tähte kasutas Creţu tänase mängu teises ja kolmandas geimis paralleelselt Rikbergiga liberona, lisaks sekkus kolmandas geimis Raadiku asemel Karli Allik ja rahvusmeeskonna debüüdi tegi Mart Naaber, kes käis kolmel korral servimas.

Avageimis oli Portugal serviässa järel 11:8 juhtimas, ent Eesti vastas 8:1 spurdiga ja haaras ise juhtohjad. Teises kordus põhimõtteliselt sama. Portugal juhtis 10:8, ent teiseks tehniliseks mõtlemisajaks olid võõrustajad taha 13:16. Kolmandas läks Eesti kohe 4:1 juhtima ja kontrollis sündmuste käiku terve geimi vältel.

Tänases mängus olime vastastest üle kõigis põhielementides. Rünnakuid realiseeris Eesti 48-protsendiliselt ja Portugal 42-ga. Seejuures negatiivse vastuvõtu pealt lõime punktiks 60 protsenti tõstetest, Portugal vaid 27. Vastuvõtul oli rahvusmeeskonna näitaja 62 ja võõrustajatel 48. Blokipunkte teenisime kaheksa ja serviässasid kogunes neli, Portugalil vastavalt viis ja üks.

Kohtumise skoorikuningas oli Renee Teppan, kes tõi 19 punkti ja jäi 16ga plussi. Kokku eksis ta 29 rünnakust vaid korra ja ühel juhul suutsid vastased talle bloki ette ehitada. Punktiks lõi lõppenud klubihooajal Austrias pallinud diagonaal 14 tõstet. Andrus Raadik ja Kristo Kollo lisasis üheksa punkti, Henri Treial kaheksa ja Andri Aganits kuus. Karli Alliku saldosse kogunes kaks punkti ja Kert Toobalile üks serviäss.