Karlovarsko liider ja kapten on kogenud nurgaründaja Ondřej Hudeček, kes mängis aastate eest ka Tšehhi koondises. Peale Treiali kuuluvad meeskonna ridadesse veel kaks leegionäri, Slovakkia koondise sidemängija Daniel Končal ja USA diagonaalründaja Erik Mochalski, kes, tõsi, seni pigem varumehe rollis olnud.

Homsest mängust jääb aga eemale suvel Tšehhi koondiseski mänginud Marek Zmrhal, kes vigastas viimases liigamängus hüppeliigest. „Ta käib praegu karkudega ja pole kindel, kas ta kahe nädala pärast toimuvaks kordusmängukski rivis on,” tõdeb 24-aastane Eesti koondislane, kelle sõnul pole asendusmees Zmrhaliga päris samal tasemel mängija.

Delfi ja Eesti Päevaleht uuris klubi parimaks temporündajaks kerkinud Treialilt, kuidas ta hooaja algusega rahule on jäänud.

Henri, kuidas su elu esimese välishooaja paar esimest kuud on möödunud?

Üldjoontes on kõik hästi läinud. Meeskonnale pandud eesmärgid oleme seni suutnud täitnud (Karlovarsko paikneb 8 võidu ja 2 kaotusega tabelis teisel kohal), vaid üks tagasilöök on olnud - saime kodus ühe ootamatu kaotuse. Eesmärk oli kõik kodumängud võita. Viimases liigamängus alistasime aga kuivalt České Budějovice, kes võitis mulluses pronksiseerias Karlovarskot kindlalt 3:0. Selle põhjal võib järeldada, et klubi on kahe hooaja vahel tugevamaks muutunud.

Kuidas tšehhide keskel meeskonda sulandunud oled?

Võistkond võttis mu väga hästi vastu! Mulle tuli üllatusena, et pooled Tšehhi mängijad inglise keelt sisuliselt ei oska. (Naerab.) Nendega suhtlen peamiselt kehakeeles ning praeguseks oleme juba ka sedasi üksteisemõistmise saavutanud. Meeskonna põhikeel on aga ikkagi tšehhi keel, kuid treener selgitab mulle ja ameeriklasele asju tihti eraldi inglise keeles. Ka slovakk Končal on tõlkimisel abiks.

Mida treener sinult ootab?

Konkreetseid eesmärke pole ta mulle pannud, ütleb vaid, et endast parima annaksin ja ei muretseks. Ainus suurem probleem, millele ka treener tähelepanu pöörab, on mu serv. Mõnes mängus teen 6-7 serviviga, mida on selgelt liiga palju - pean stabiilsemalt tegutsema.

Samas viimases liigamängus käisid servijoone taga rohkem kui keegi teine - suisa 23 korral. Seejuures lõid ühe ässa ja tegid vaid kaks viga. Pole just paha planeerivat pallingut kasutava mehe kohta.

Jah, kui kõik õnnestub, on iseenesest kõik hästi - servil kiirust ja kõrgust jagub. Lihtsalt stabiilsusest on puudu.

Kui suurt huvi Karlovy Varys võrkpalli vastu tuntakse?

Meie kodusaali mahub umbes 1000 pealtvaatajat ja üldjuhul on kõik kohad ka täidetud. Selveri mängule lisab kaalu tõsiasi, et tegu on meie noore klubi ajaloo esimese euromänguga. Linnas on võrkpall tähtsuselt teisel-kolmandal kohal koos jalgpalliga - Karlovy Vary on muidu ikka hokilinn.

Palju Selveri kohta sinult taustainfot on uuritud?

Mängijatega on Selverist ja Eesti liiga tasemest juttu ikka natuke olnud, aga treenerid pole vähemalt seni minu poole pöördunud. Tänapäeval tehakse põhiline eeltöö mänguvideote abil ära.

Mis tundeid sinus Selveriga kohtumine tekitab?

See on huvitav kokkusattumus minu jaoks! Olen loosiga väga rahul.

Pealtnäha paistab olevat tegu üsna võrdsete meeskondadega.

Jah, eks seda, kas Eesti ja Tšehhi tugevamatel klubidel on tasemevahe või mitte, näitab täpsemalt kolmapäevane mäng. Ma arvan, et kui Selveri diagonaalründajal Lincoln Williamsil parim päev pole, on ka kogu meeskonna mäng natuke rabedam. Selver on kahe hooaja vahel selgelt tugevamaks muutunud eeskätt ukrainlasest sidemängija (Dmitri Dolgopolov) ja TTÜ-st toodud temporündaja Siim Ennemuisti näol.

Lõpetuseks, Selveris on esile kerkinud üks võrulane (ka Treial on pärit Võrust) - 17-aastane Albert Hurt!

Jaa, tean teda. Ta on andekas poiss hea hüppe ja löögiga!

Henri Treial