"Väga suur üllatus oli (algkoosseisu pääsemine). Riietusruumis võttis see korraks isegi varbad surisema, aga kui väljakule sai, siis polnud midagi - töö hakkas pihta," muheles Sartakov pärast mängu.

Ehk oli tänane CEV Cupi mäng isegi Sartakovi karjääri kõrghetk, sest vaatamata 30 eluaastale pole ta seni üheski Eesti tippmeeskonnas alaliselt põhiside olnud.

Millal üldse algkoosseisu ametlikus mängus viimati kuulusid? "See on väga hea küsimus," naerab Sartakov ja lisab, "ilmselt kaks hooaega tagasi Pärnus mängides."

Tõe huvides olgu lisatud, et Selveri peatreener Rainer Vassiljev teab Sartakovi elulugu kohati isegi paremini kui mees ise. "Ergo alustas viimati mängu mullu Schenker liiga teise vooru võõrsilmängus Daugavpilsiga. Mäletan seda hästi, kuna meil oli päev hiljem Rakverega Daugavpilsis mäng ja poolel teel saime Pärnult mängu video," selgitab Vassiljev. Mullu oli Vassiljev mäletatavasti Rakvere peatreener ja Sartakov mängis veel Pärnus.

Alles möödunud nädalavahetusel treeningutel korralikult hüppama hakanud (varem vaevas põlvevigastus, mis seda teha ei lasknud) Sartakov sai Soome meistri vastu oma ülesannetega igatahes hästi hakkama. Üllatuslik oli tema alustamine ju ka vastastele, kellel poleks isegi parema tahtmise juures olnud võimalik tema mängujoonise kohta infot saada.

Nii oli Sartakov juba avageimi keskpaigaks suunanud kaheksa tõstet tempomeeste peale ning tavapärasest enam said tööd ka nurgaründajad. Ja mis kõige tähtsam - Selver võitis avageimi ja äratas lootused edasipääsust ellu.

"Kuidagi see õhkkond on väga hea, kui ma väljakul olen. Samas teise geimi lõpus sai mul õhk lihtsalt otsa - pole ju harjunud sellise koormusega. Igapäevaselt olen tööinimene," nendib Sartakov. Selveri õnneks sekkus teise geimi teises pooles mängu hästi ka Sartakovi asendama tulnud Toobal, kes aitas meeskonna viiepunktilisest kaotusseisust välja ning kaugel polnud ka mängu 2:0 juhtima asumine - tasavägine geim kaotati 25:27.

Sartakov kinnitab, et tänasele 1:3 kaotusele vaatamata pead norgu ei lasta ning CEV Challenge Cupis, kus kohtutakse Kreeka liiga hetke kolmanda klubi Alexandroupolise Ethnikosega, loodab ta samuti mänguaega saada.

Intervjuu Ergo Sartakoviga: