Selver vajas 3:0 või 3:1 võitu ja lisaks tuli olla parem ka kuldses geimis. Asja tegi põnevaks ka tõsiasi, et Pärnu põhilibero Silver Maar alustas vahepeal ajateenistust ega saanud koduklubi enam aidata. Nii pidid pärnakad eksperimenteerima, liberoks kehastus sidemängija Martti Keel.

1. geim: Selver juhib 1:0

Selver võitis 25:19. Pärnu alustas hästi, juhiti 7:4, kuid Renet Vankeri serviseeria abil pääses Selver seejärel mööda. Pärnu mäng oli koosseisu muutusest selgelt häiritud, kohati jäi Keel endale harjumatu servi vastuvõtmisega hätta, samas on olukord uus ka noore sidemängija Richard Voogeli jaoks, kes mängis teadmisega, et peab algusest lõpuni vastu pidama. Lõpp põnevaks ei läinud, Selver kontrollis geimi teist poolt kindlalt.

2. geim: Pärnu viigistab

Pärnu eduseisul 18:15 algas Oliver Orava show - esmalt edukas rünnak, siis tegi ta servijoonel täielikku purustustööd. Kui viimaks eksis, oli Selver peal 21:19. Kuid geim polnud veel tehtud, tablool olid viigiseisud 23:23 ja 24:24, Pärnu poolelt oli kõvasti vaidlemist kohtunikuga. Selveri geimpallil (25:24) pani Taavet Leppik ühese bloki Renee Teppanile, seejärel säras Kristaps Platacs rünnakul ja blokis ning hoopis Pärnu pälvis geimivõidu - 27:25.

3. geim: Selver juhib 2:1

Kummaline geim. Selver, selg vastu seina, alustas agressiivselt, läks ette 13:8. Seejärel lubati vastasel teha 8:2 spurt ja ette minna, kuid lõpus panid tallinlased asjad selgelt paika - 25:17.

4. geim: Selver võtab võidu 3:1

Võõrustajad kontrollisid geimi algusest lõpuni ja võitsid 25:18. Kaotusseisus 12:17 tegi Pärnu loots Avo Keel vangerduse - libero Martti Keel tuli platsilt ära, nurgaründaja Taavet Leppik tõmbas kollase särgi peale oranži vesti ja hakkas ise seda rolli täitma. Seega Keel proovib nõnda, et Leppik on ise libero ja nurgas on Tony Tammiksaar ja Atvars Ozolinš.

Kuldne geim: Selver võidab 15:9 ja pääseb poolfinaali.

Endine Pärnu kapten Andrus Raadik tõi Selverile üleväljamehena 23 punkti (efektiivus +14), Oliver Orav lisas 19 (+10), Renee Teppan 17 (+5), Mihkel Varblane 10 (+7) ja Marx Aru 10 (+6). Pärnu resultatiivseim oli Kristaps Platacs 21 punktiga (+9).

Kommentaarid

Pärnu treener Avo Keel: "Pärnu tänane mäng oli kehvakene. Selveri teinud täna küll midagi sellist... Kui üks mees peksab diagonaali ja teine nii nagu juhtub, aga me oleme veel s*****d sellest, siis sealt ei tulegi midagi. Täna kõikusime igatepidi. Ainuke aktsepteeritav asi oli see, et üks mees, kes pole oma koha peal mänginud, see alguses pidas paremini vastu, pärast andis järgi, aga talle ei saa seda ette heita. Alustasime tagasihoidliku serviga, see ei toonud tulemust. Selveri mehed olid täna täpselt samasugused hambaharjad nagu meiegi, lihtsalt mingi hetk olid nende karvad vähe pikemad."

Selveri treener Rainer Vassiljev: "Ilmselgelt olen rahu. Oli eeldada, et tuleb kõva toimetamine iseendaga paljuski, tegelikult mõlema poole jaoks. Kiire pilk numbritele: 24 serviviga, see on element, mis on võrkpallis ainuke individuaalne sooritus, see tähendabki, et oli võitlus iseendaga. Kindlasti oli raske, raske oli eelnevat arvestades siia tulla – olgem ausad, Pärnus samamoodi andsime servivigadega esimeses geimis initsiatiivi käest ära. Sealt läks endal ärevus sisse ja tegime asja raskeks.”

***

Oma esimese veerandfinaalkohtumise pidasid esiliigas mängiv Viljandi Võrkpalliklubi ja TalTech, viljandalased kaotasid kolmes geimis, saades 12, 21 ja 19 punkti.