Sel korral laekus konkursile 47 taotlust 14 maakonnast. Kõige enim sooviavaldusi tuli Harjumaalt, kust neid saadeti 11. Järgnesid Raplamaa kuue ja Ida- ning Lääne-Virumaa nelja taotlusega.

Žüriiliikme Credit24 tegevjuhi Rain Sepa sõnul näitab suur taotluste arv eestimaalaste jätkuvalt kasvavat huvi võrkpalli vastu. „Eelmistel aastatel rajatud ja korrastud väljakud innustavad ka teisi osalema. Sõna positiivsete kogemuste kaudu levib,” lausus Sepp. Ta tõi näiteks eelmisel aastal Kadrina paisjärve äärde rajatud võrguplatsi, mis on kogukonnaelu hoogustumisele tublisti kaasa aidanud.

Ka sel aastal saadeti uue väljaku rajamise või korrastamise soove Eesti erinevatest paikadest. „On näha, et inimesed on taotluse kirjutamisse panustanud ja eeltööd teinud. Iga aastaga muutuvad need sisukamaks ja põhjalikumaks,” lisas Sepp, tänades kõiki osavõtjaid. Lisaks temale kuulusid žüriisse Hanno Pevkur (EVF president), Tarvi Pürn (EVF peasekretär) ja Eesti esirannavõrkpallur Rivo Vesik.

Sel aastal žürii poolt välja valitud kaheksa kohta, kuhu eesootaval suvel võrkpalliplats rajatakse või korrastatakse on järgmised:

1) Kabli rand, Häädemeeste vald

2) Kohtla-Nõmme staadion

3) Kose-Uuemõisa kool

4) Mooste järve rand

5) Purila küla (MTÜ Purila)

6) Vanamõisa küla (MTÜ Välja selts)

7) Uulu küla, Tahkuranna vald

8) Kalijärve puhkeala, Jäneda küla

Lisaks žüriile saavad oma valiku teha ka Delfi lugejad. Täiendavad kümme žürii poolt välja valitud koha lühikirjeldused ja fotomaterjali leiab alates 12. maist Credit24 Rahvaliiga Facebooki lehelt ja Delfi portaalist. Oma soosikule saavad kõik huvilised Delfis poolthääle anda 17. mai südaööni. Päev hiljem avalikustatakse neli kõige enam hääli kogunud kohta, mis samuti võrkpalli rajamiseks vajaliku inventari saavad.

Võistlust jätkavad 12. maist kuni 17.maini järgmised kandidaadid:

1) Karja küla spordiplats, Leisi vald

2) Külmallika talu, Mustivere küla

3) Suurupi küla, Harku vald (MTÜ Kasevälja küla selts)

4) Tartu Kalevi Jahtklubi baas

5) Uusküla küla, Rapla vald (MTÜ Uusküla Uus Elu)

6) Põlva linn

7) Jõõdre küla, Ridala vald

8) Voka staadion

9) Türi linn

10) Vastseliina alevik

Konkursi „Võrguplatsid korda” tulemused ja rohkem infot leiab aadressilt www.volley.ee/vorguplatsidkorda.

Seni on Eesti Võrkpalli Liit koostöös Credit24 Rahvaliigaga üle Eesti korrastanud 48 võrkpalliväljakut. Uute väljakute rajamisse või olemasolevate korrastamisse on investeeritud 25 000 eurot.