Võtame kokku eile hilisõhtul lõppenud võrkpalli Kuldliiga alagrupiturniiri. A-alagrupis kaotas Belgia kodus Rootsile 0:3. Üllatusliku tulemuse põhjust ei pea kaugelt otsima, belglased teadsid matši alguseks, et Eesti võit Slovakkia üle kustutas nende edasipääsulootuse. Seetõttu ei suudetud end viimaseks mänguks korralikult kokku võtta.

A-grupi lõplik tabel: 1. Eesti 5 võitu (15 punkti), 2. Belgia 4 (11), 3. Rootsi 2 (6), 4. Slovakkia 1 (4).

B-grupis võitis Ukraina Türgit 3:2 ja Holland Sloveeniat 3:1. Tabel: 1. Türgi 4 (13), 2. Holland 4 (12), 3. Ukraina 3 (9), 4. Sloveenia 1 (2).

C-grupis oli lahtine, kas edasi pääseb Portugal või Soome. Viimases voorus lõi Portugal Tšehhit 3:1 ja Hispaania Soomet samuti 3:1. Tabel: 1. Portugal 5 (12). 2. Soome 3 (10), 3. Hispaania 2 (7), 4. Tšehhi 2 (7).

13.-14. juunil Tšehhis Karlovy Varys toimuvale finaalturniirile pääsesid alagrupivõitjad Eesti, Türgi ja Portugal ning korraldajamaa. Poolfinaalpaarid loositakse täna.

Hõbeliigas jätkas võidukalt Läti, kodusaalis võideti Austriat 3:2. Läti võitis alagrupis kõik kuus matši, Hõbeliiga finaalturniiril võideldakse Kuldliigasse tõusmise nimel Horvaatia, Valgevene ja Makedooniaga.

Kuldliiga finaalturniiri kaks edukamat pääsevad Challenger Cupile. Juhul, kui kahe esimese hulka tõuseb Portugal, peaks edasi saama ka kolmas tiim. Sest Portugal on Challenger Cupi korraldajana seal koha nagunii taganud. Seega poolfinaalis oleks kasulik kohtuda just Portugaliga, kaotuse korral oleks ka pronksimatš väga oluline.

Rahvuste Liiga kvalifikatsiooniturniiriks olev Challenger Cup peetakse 20.-24. juunil Matosinhoses. Uudiseid tuleb ka sealt. Kuna Aafrika võrkpalliliit oma valikturniiri ei korraldanud, siis maailma võrkpalliliit otsustas, et karistuseks nende esindus Challenger Cupile ei pääse. Nii on koha juba taganud Kasahstan ja Tšiili, kes algselt pidid omavahel play-off'is kohtuma. Üks riik pääseb Challenger Cupile Põhja-Ameerika valikturniirilt, seal löövad kaasa Kuuba, Guatemala, Puerto Rico ning Trinidad ja Tobago. Algselt mängima pidanud Mehhiko ja Costa Rica loobusid.

Matosinhoses jagatakse kuus riiki kahte alagruppi. Seejärel peetakse poolfinaal ja medalimängud. Challenger Cupi võitja teenib koha Rahvuste Liigasse.