Maailmameistrivõistluste esimese ringi valikturniir Daugavpilsis algab eeloleval reedel ja lõpeb pühapäeval. Lätisse sõidetakse homme hommikul. Vastasteks on Läti, Island ja Leedu, teatab Võrkpalliliit.

Koondise laager algas kuueteistkümne koondisse pürgija osavõtul 2. mail, veel eile õhtul oli treeningul 13 mängijat. Viimasel hetkel jäi kõrvale Eesti liidernaiskonna Viljandi Metalli resultatiivseim ründaja, diagonaal Merilin Salben. Tema tegi seljale viga möödunud nädalal maavõistlusmängus Soomega.

Esmakordselt pääses koondisse USA-s õppiv Liis Kullerkann (191 cm), kelle löögivõimeid võib vaja minna nii kesktsoonis kui diagonaalründaja kohal. Meenutagem, et seljavalu tõttu ei tulnud laagrisse Belgias hea hooaja (mv. pronks) teinud sidemängija Anna-Liisa Sutt.

Eesti esindusnaiskonda MM-valikturniiriks kuuluvad nurgaründajad Anu Ennok, Mari-Liis Graumann, Maarja Kerner ja Polina Bratuhhina, keskründajad Keiu Põlluveer, Elisa Peit ja Kristel Moor, diagonaalid Natalja Bratuhhina ja Liis Kullerkann, sidemängijad Julija Mõnnakmäe ja Kadri Siro ning libero Pille Vahtra. Peatreener Vahtrat abistavad teine treener Rando Ringmets ja füsioterapeut Mikk Pärn.

Peatreener loeb naiskonna kõige haavatavamaks elemendiks blokki ja loodab väga, et selle kompenseerib tugev serv. Esimene vastane on ülehomme Läti, kes ilmselt pole suutnud kõiki oma paremaid lipu alla koondada.

Vahtra: „Läti naiskonna nimekirjas on tõeliselt hea klassiga ründaja Olga Datško, kes on mänginud väga tugevates klubides Venemaal, Prantsusmaal, Kreekas, Aserbaidžaanis... Datško sünnitas talvel lapse ja ma ei tea, kas ta mängib või ei. Küsimärgi all on ka Leedu naiskonna tugevus, aga kindlasti pole Leedu koondise trumbiks need, kes meie omadega Balti liigas mängisid. Meie vastu tulevad tugevad mängijad. Kuidas nad kokku mängivad, on iseasi.“