Viimati Kuressaares laagris olnud 14-st mehest jäid koondisest välja temporündaja Janis Sirelpuu (TTÜ) ja nurgaründaja kohale kandideerima kutsutud Martti Juhkami (Tartu Pere Leib), kirjutab volley.ee.

Ametlikus maavõistlusmängus Lätiga (reede õhtul) jäi Eesti meeskond peale 3:2, sama skoor fikseeriti ka laupäevahommikuses treeningkohtumises. Mõlemad mängud peeti Kuressaares. Avo Keel oli ettevalmistusetapiga rahul: „Kõik mehed jäid terveks, rasked mängud, kaks võitu... Lätil on edu saavutamiseks kõik olemas, aga ka meil pole koondises nõrgad mehed.“

Treeneritepaar Avo Keel – Rainer Vassiljev otsustas, et Eestit esindavad Popradis sidemängijad Kert Toobal (Sivasi 4Eylül, Türgi) ja Martti Keel (Selver), nurgaründajad Keith Pupart (Rennes Etudiant, Prantsusmaa), Jaanus Nõmmsalu (praegu klubita), Kristjan Õuekallas (Selver) ja Martti Rosenblatt (Selver), keskründajad Raimo Pajusalu (Etudiant) ja Ardo Kreek (Varssavi Polütehnikum, Poola), diagonaalründajad Oliver Venno (VfB Friedrichshafen, Saksamaa) ja Argo Meresaar (Selver), liberod Asko Esna (Selver) ja Rait Rikberg (Pere Leib).

Avo Keel: „Heast küljest näitas end Läti vastu koondises debüteerinud Martti Juhkami, temast on saanud arvestatav mängija. Seekord jäi ta napilt meeskonnast välja. Eksperimenteerisin kahe liberoga, neid üksteise vastu vahetades, lõpuks valisin meeskonda mõlemad. Venno mängis nutikalt: ei hakanud ka kehvapoolse tõste juures rapsima ja palli iga hinna eest ära lööma. Martti Keele saatsin kordusmängus platsile esimese gemi keskpaiku ja ta sai hakkama, vaid lõpus hakkas tõste natuke kõikuma. Meresaar asendas hästi Vennot.“

Slovakkias on Eesti meeskond avapäeval mänguvaba, teises voorus (23. nov.) rivistutakse Montenegro ja kolmandas (24. nov.) Türgi vastu.