"Reede õhtul hakkas meie peatreener uurima kõlakaid mängu ärajäämise kohta ja selgus, et liiga juhtkond rahuldas tiitlikaitsja palve kohtumine gripilaine tõttu edasi lükata, vahendab volley.ee.

Imelik, et ametlikku teadet ei tulnud ja pidime ise asja vastu huvi tundma," rääkis Toobal. "Väidetavalt olid grippi haigestunud kaks põhi- ja kaks farmklubi mängijat. Pariisi meeskond väitis, et peaksime olema hoopis rõõmsad, sest otsuse tulemusel vähenes meil oht haigestuda."

Toobali sõnul esitas palve mäng edasi lükata ka meistriliiga uustulnuk Nizza Volley-Ball, kellel võitlevad gripiga kaks mängijat, kuid alaliit seda ei rahuldanud. "Pariis on Pariis. Olen kindel, et ka meiesugusele klubile poleks vastu tuldud," märkis Toobal. "Räägiti, et kohtumine peetakse 27. detsembril, kuid selleks ajaks on mõned mängijad planeerinud koju puhkama minna."

Otsus mäng edasi lükata polnud Toobali tööandjale kindlasti mokkamööda - Foyer on võitnud kolm viimast kohtumist, kaheksandal kohal asuv tiitlikaitsja on aga hooaja esimesest viiest kohtumisest kaotanud kaks.

Platsil käisid aga Rennes'i Volley rivistusse kuuluvad Raimo Pajusalu ja Keith Pupart, kes pidid võõrsil tunnistama Toulouse'i Spacer'si 3:2 (-23, -22, 14, 22, 9) paremust.

Mõlemad Eesti koondislased tegid kaasa terve mängu. Tosin punkti kogunud Pupart lõi 25 tõstest maha 11 ja lisas ühe bloki, tema servi vastuvõtu protsent oli 31. Endise koduklubi vastu 10 silma toonud Pajusalu realiseeris 12 tõstest viis ja pani ka sama palju blokke.

"Pärast teist geimi oli kümneminutiline paus ja seejärel andsime initsiatiivi täielikult vastastele," ütles Pupart. "Kolmandas geimis jäime kaotusseisu 0:4 ja 2:6 ning meie poolel ei toimunud midagi. Kahju, pidanuksime 3:0 võitma. Eelkõige vedas meid alt rünnak (Rennes'i rünnakuprotsent oli 29, vastastel aga 42)."

Jaanus Nõmmsalu veetis terve kohtumise vahetusmängijatepingil, kui Beauvais Oise jäi kodus alla Montpellieri Volleyle 2:3 (-20, 18, 19, -21, -13). Beauvais on kuuest esimesest kohtumisest kaotanud neli 2:3 ja saanud vaid ühe võidu.


Turniiritabel:

1. Tours'i VB 16 punkti
2. Tourcoing' Saems 12
3. Sète de Arago 12
4. Toulouse'i Spacer's 12
5. AS Cannes 11
6. Poitiers' Stade Poitevin 11
7. Rennes'i Volley 9
8. Pariisi Volley 9
9. Saint-Quentin Foyer 8
10. Nizza Volley-Ball 8
11. Montpellieri Volley 7
12. Alès' en Cevennes 7
13. Beauvais Oise 7
14. Ajaccio GFCO 5
15. Narbonne'i Volley 4
16. Avignoni Volley-Ball 0