Pärnu Võrkpalliklubi versus Selver Tallinn

„Tegemist on võrdsete vastasseisuga, tundub, et sarja algstaadiumis toimuv mäng on mingil määral peaproooviks Eesti karikavõistluste veerandfinaaliks. Võistkonnad on säilitanud sisuliselt sama koosseisu, eelmise hooaja esimeses ringis tuli meil pealinna klubilt vastu võtta kindel kaotus,” rääkis Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel, kirjutab volley.ee. „Selveri rünnakuvõimsust teades peame keskenduma korrektsele blokile. Võib-olla aga on kasulikum meil esimene mäng kaotada, et siis hooaja järgmised mängud lõppeksid sama skooriga nagu eelmisel hooajal,” lisas ta läbi huumoriprisma.

Eelmisel hooajal triumfeeris Pärnu küll nii Eesti karika- kui ka meistrivõistlustel, ent ühisliigas jäädi medalita. Hooajaeelsel pressikonverentsil andis suvepealinna meeskonna peatreener selgelt märku, et see iluviga tahtekase tänavu parandada. Enne matši Selveriga ootab Pärnut homme reis kesk-Eestisse, kus kell 16.00 võõrustab neid Järvamaa Võrkpalliklubi.

„Paide mängule läheme täie tõsidusega ja suhtume vastasesse tähelepanuga. Võimalikke kevadisi play-off’e silmas pidades võib põhiturniiri paremusjärjestusel otsustavaks saada iga punkt. Meil on eelmisest aastast kogemused, kus Järvamaa oli meid Pärnus võitmas,” lausus Keel. „Kodumeeskonna pingil ja platsil on seekord mees „kolm ühes” – kapten, treener ja mängija. Soovitan soojalt Kristjan Õuekallasel laupäeval mängu pingilt jälgida ja abistada peatreener Villi Vantsit, „3 in 1“ ei pruugi alati tähendada parimat kvaliteeti ja anda soovitud tulemust.”

Kes on pealinna parim volleklubi?

Laupäeval toimub avavaatus ka Tallinna derbis, kus selgub, kas praegu on pealinna parim võrkpalliklubi Selver Tallinn või TTÜ. Vastuse saamiseks tasub kõigil võrkpallisõpradel sammud laupäeval kella 17.00-ks Audentese spordihoonesse seada. Otseülekanne on Delfi TV-s.

„Meeskond on täiskoosseisus treeninud kõigest kaks nädalat. Oleme küll pidanud mõne kontrollmängu, kuid ootame huviga esimest Saja liiga nädalavahetust. Kui eelmisel nädalal oli Andres Toobal hädas kõhuviirusega, siis praeguseks on kõik mehed mängukõlblikud,” andis Selveri klubi peatreener Rainer Vassiljev meeskonna olukorrast ülevaate.

Ühisliiga tiitlikaitsja Bigbank Tartu jaoks stardib Saja Liiga kahe kodumänguga. Laupäeval kell 17.00 Daugavpilsi Universitātega ja 24 tundi hiljem sarja uustulnuka SK Jēkabpils Lūšiga. „Teadmata kahe Läti võistkonna kohta põhjalikku taustainfot, läheme nädalavahetusele vastu siiski suurte ootustega. Loodan, et suudame oma asjadest kinni pidada ja distsiplineeritud mäng toob uuele liigahooajale võiduka stardi. Õnneks oleme tempoosakonna sel hooajal väga võimsalt komplekteerinud ning Kevin Soo haigestumine ei tohiks tulemuse osas määravaks saada. Resultatiivset tegutsemist ootan eelkõige diagonaalründaja Taavi Nõmmistu ja tempomeeste poolt,” sõnas tänavusest hooajast Tartu meeskonna peatreeneri ohje hoidev Oliver Lüütsepp.

Kui paberimajandus õigeaegselt korda saab, puutuvad Tartu Ülikooli spordihoonesse kogunenud vollesõbrad kokku ka Brasiilia võrkpallikultuuriga, nähes Tartu poolel platsile jooksmas nurgründaja Iurgen Hummes Sprechti.

Sarnaselt Tartuga avab Saja Liiga hooaja kahe kodumänguga ka Rakvere Võrkpalliklubi, kes laupäeval kell 18.00 mängib Jēkabpilsiga ja pühapäeval kell 18.00 Daugavpilsiga. „Hooaja avamängud on ikka põnevad ja loomulikult ka üllatusterohked, kuna infot uute Läti võistkondade kohta eriti pole. Loodame kodupublikule anda hea avaetenduse algavaks ja kindlasti ka põnevaks võrkpalli hooajaks!” kinnitas Rakvere meeskonna peatreener Urmas Tali.

Kaheksandas Eesti klubide osalusel toimuvas mängus kohtuvad pühapäeval kell 17.00 Tehnikaülikooli võimlas TTÜ ja Järvamaa. Avanädalavahetuse ülejäänud matšides lähevad vastamisi Poliurs/Ozolnieki ja VK Biolars Jelgava, liigaga liitunud Leedu meeskond Vilniuse FV SM Tauras mängib esmalt laupäeval võõrsil RTU/Robežsardzega ja pühapäeval ASK Kuldīgaga.

Delfi TV ülekanded:

Laupäeval, 31. oktoobril:
16.00 Järvamaa VK - Pärnu VK
17.00 Selver Tallinn - TTÜ
18.00 Rakvere VK - SK Jēkabpils Lūši

Pühapäeval, 1. novembril:
17.00 TTÜ - Järvamaa VK
18.00 Rakvere VK - Daugavpilsi Universitāte