Poolteist nädalat tagasi Saaremaal võrkpallivõistlust külastanud Pevkur puutus kokku ka inimestega, kes hiljem positiivse koroonaviiruse proovi andsid, kirjutab ERR Sport.

Kui Pevkur kolmapäeval teiste võistlustel käinute positiivsetest koroonaproovidest kuulis, jättis ta neljapäeval riigikogu istungile minemata ja istus kodus karantiinis. Kuigi tal endal haigustunnuseid ei esinenud, lasi ta teha viirusetesti, mis reede hommikul andis negatiivse vastuse.

"Üleeile (kolmapäeva - toim) õhtul, kui see info tuli, võtsin vastu otsuse, et neljapäeval istungile ei lähe ja tegin riigikogu fraktsiooniliikmete ja enda rahustuseks testi ära. Käitusime nii, nagu soovitused on," kommenteeris Pevkur.

Ta lisas, et otsus koroonaviiruse epitsentrist tulnud Itaalia klubiga mängud ikkagi Saaremaal maha pidada oli terviseameti otsus ja nemad lähtusid puhtalt selle ametkonna soovitustest.

"See otsus oli loomulikult eelkõige terviseameti otsus. Kogu aeg oli teadmine, et ilma terviseameti nõusolekuta seda ei tehta," ütles Pevkur, viidates ka 27. veebruaril moodustatud sotsiaalministeeriumi töörühmale, mis siis andis üldised juhised, kus muuhulgas leiti, et alust spordi- ja kultuuriüritusi ära jätta ei ole.