„Ka meie oleme väga kurvad, et olukord on praegu selline Itaalias, Eestis ja Euroopas,” märkis Milano klubi pressiesindaja Paolo Tardio, kellele Eesti Päevaleht ja Delfi esitas eile järelpärimise.

Kui pärast Saaremaalt naasmist esines viiel Powervolley klubi liikmel palavik, mis oli kõrgem kui 37,5 kraadi ja nädalavahetusel jäeti seetõttu ära kohtumine Padova meeskonnaga, siis Tardio kinnitusel on nüüd kõik tiimi liikmed terved. „Jah, kõik meie tiimi mängijad tunnevad end hästi ja on terved.”

Tuleb välja, et koroonaviiruse teste pole mängijad teinud ei enne Eestisse sõitmist ega ka pärast seda. „Ei, pole sümptomeid, mille tõttu tuleks COVID-19 test teha,” selgub Tardio jutus välja oluline iva, et üksnes tavalisest kõrgema kehatemperatuuri ajendil Itaalias koroonaviiruse testi ei tehta. Samas näiteks positiivse proovi andnud Saaremaa VK mänedžeri Hannes Sepal oli ainult kerge palavik ja kõik muud sümptomid ta enda sõnul puudusid.

Enne mängu kinnitas teie võistkonna arst, et mängijad on terved. Kuidas te seda teate, kui kedagi ei ole testitud? „Mängijatel ei esinenud COVID-19 sümptomeid, nad tundsid end hästi ja olid terved,” vastas Tardio. „Reisil kontrolliti meil Varssavis palavikku ja kellelgi ei olnud mingeid probleeme. Tallinnas ei kontrollinud meid keegi, eeldan, et Eesti valitsus ei olnud palaviku mõõtmise meedet ette näinud. Itaaliasse tagasi sõites mõõdeti Malpensa lennujaamas meil taas temperatuuri ja kellelgi ei olnud ühtegi probleemi. 8. märtsil tekkis mõnedel asjaosalistel palavik (üle 37,5 kraadi), aga neil ei olnud teisi sümptomeid (nagu köha, valus kurk, hingamisraskused). Järgmisel päeval oli palavik normis.”