"Taastumine on läinud oodatust kiiremini. Arstid ütlesid alguses, et 5-6 nädalaga saan alles korralikult liikuma hakata, aga nelja nädala möödudes tegin juba esimesi hüppeid. Need harjutused, mis füsioterapeut ette andis, sain algusest peale valuvabalt teha," kommenteeris 10. juulil põlvelõikusel käinud Täht oma füüsilist seisu Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Trennis juba vaikselt ründan, aga midagi mängulist pole kaasa teinud, kui eilne libero rollis olemine välja arvata. Servinud olen, aga bloki liikumist mitte - küljelt küljele liikumine on meniskivigastuse tõttu natuke keerulisem."

Täht lisas, et päev-päevalt võtab treeningkavasse uusi harjutusi ning veel sel nädalal on plaanis ka meeskonnatöös rohkem kaasa lüüa. "Plaanis oli täna mängida servivahetustel tagaliinis, aga kuna viimastel päevadel on hüppekoormus suuremaks läinud, siis oli õhtuks põlv natuke hell ning otsustasime treeneritega, et parem oleks sellele rahu anda."
Alguses olime väga lödid. Eile oli võitlust ja tahet rohkem ning täna mängisime juba kui võrdne võrdsega.
Robert Täht

Eilsest libero rollist rääkides ütles Täht lõbusas toonis: "Huvitav kogemus. Respekt liberote vastu natuke tõusis. Olen trennis lõõpinud, et liberod ei pea väljakul midagi tegema, aga tegelikult on neid liikumisi ja samme ning teiste järgi kaitsepositsioonil arvestamist omajagu. Eks ta natuke harjutamatu oli, aga tore oli üle pika aja jälle mängus olla!"
Pikematel pallivahetustel kippusid Tähel vahel ka nurgaründaja instinktid välja lööma, kuid siis tuli endale vägisi meelde tuletada, et hüpata veel ei tohi. "Ma ei unustanud otseselt ära, et libero olen, aga pikkadel pallivahetustel oleks tahtnud automaatika pealt teatud liigutusi teha," muigas ta.
Türgi - Eesti kolm sõprusmängu
Täna 2:2 (28:26, 25:23, 22:25, 20:25)

Pühapäeval 4:1 (27:25, 22:25, 25:22, 25:21, 20:18)

Laupäeval 4:0 (27:25, 25:20, 25:23, 25:22)

Kolme kontrollmängu kokkuvõtteks sõnas Täht, et mõlemad meeskonnad võivad nende päevadega rahule jääda. "Päev-päevalt läks mängupilt paremaks. Alguses olime väga lödid. Eile oli võitlust ja tahet rohkem ning täna mängisime juba kui võrdne võrdsega. Usun, et mõlemad meeskonnad said, mis nad tahtsid. Oleksime küll võinud neid geimivõite rohkem kätte saada, aga täna ei ole sellest veel hullu. Pigem oli oluline rütmi leidmine."

Homme enne äralendu Tallinnasse teevad "sinilõvid" Istanbulis veel kerge treeningu. Kolmapäev on mängijatele vabaks antud ning neljapäeval jätkatakse treeningutega.

Järgmised kontrollkohtumised peab Eesti 28.-30. augustini Soomes põhjanaabritega ning 4. ja 5. septembril kodus Valgevenega. EM-finaalturniiri alustab Eesti 13. septembril Rotterdamis Poola vastu. Meie alagruppi kuuluvad veel ka Holland, Tšehhi, Ukraina ja Montenegro. Kaheksandikfinaali pääsevad kuueliikmeliste alagruppide neli paremat.