Mõlemad Eesti koondislased tegid kaasa terve kohtumise - kuraditosin punkti kogunud Pupart lõi 22 tõstest maha üheksa ning lisas kolm blokki ja ühe ässa. Rünnakul seitse silma kogunud Pajusalu arvele jäi ka üks äss, kirjutab volley.ee

Hooaega Beauvais Oise vahetusmängijana alustanud Jaanus Nõmmsalu (pildil) on end murdmas põhikoosseisu. Võõrsil peetud 2:3 (-18, 19, -20, 20, -12) kaotusmängus Tourcoing' Saemsiga sekkus Nõmmsalu juba avageimis ning viibis platsil matši lõpuni.

Sarnaselt Pupartile jättis soovida Nõmmsalu rünnakuprotsent - 14 tõstest lõi ta maha viis ning lisas kaks ässa ja blokki.

Kahemängulisest karistusest pääsenud ja esmakordselt täiskoosseisus mänginud Saint-Quentin Foyer (Kert Toobal) lõi võõrsil Ajaccio GFCO-d 3:2 (-21, -23, 23, 13, 13).

"Meile algas hooaeg sisuliselt eile. Kuna neli põhimängijat ei tohtinud kahes esimeses kohtumises kaasa teha, oli meeskonna treeningrütm häiritud," lausus vahetuseta rassinud Toobal.

"Kuna vastaste kodusaali lagi on väga madalal - isegi planeeriva servi vastuvõtul puudutas pall lage -, võttis sellega harjumine aega. Alates kolmandast geimist leidsime oma mängu ja tulemusega peab rahul olema."

Avavoorus tiitlikaitsja Pariisi Volley alistamisega üllatanud Narbonne'i Volley (Sten Esna) teenis teise kaotuse järjest, jäädes kodus alla Alès' en Cevennesile 0:3 (-16, -21, -21). Rahvusmeeskonna libero oli väljakul terve mängu.

"Kolmest esimesest mängust oli viimane kõige kehvem," tunnistas terve kohtumise väljakul viibinud libero, kelle servi vastuvõtu protsent oli 64.

"Kodus pidanuksime seda vastast kindlasti võitma. Nüüd hakkab liiga meile justkui nullist pihta ja võit Pariisi üle ei oma enam tähtsust. Meid vedas alt rünnak, kuid blokis ja kaitses hästi tegutsenud vastane vääris võitu."

Konkurentidest ühe mängu vähem pidanud Rennes asub viiendal positsioonil, omades võimalust Tours'i VB-ga liidrikohta jagama tõusta. Narbonne, Foyer ja Beauvais peavad leppima tagumiste kohtadega.