Lisaks on kalendris 6 mees- ja 9 naispaaride MK-etappi, mis on madalama kategooriaga. Eelmisel aastal peeti seejuures vaid 8 ning üleelmisel aastal 6 Suure slämmi etappi, teatab volley.ee. Kümme kuud kestev MK-sarja hooaeg saab alguse juba märtsi lõpus Argentiinas ning lõpeb detsembri keskel Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Pärast 2003. aastat naaseb MK-sari Ameerika Ühendriikidesse, kus juuli lõpus peetakse kõrgema kategooria MK-etapp. Suure slämmi etapid hakkavad toimuma tippmeeskondade osavõtul, samas ülejäänud turniiridel on võimalus osaleda igal tasemel sportlastel. MK-etappe hakatakse pidama viiel kontinendil, et arendada ala geograafilist kandepinda. 2013. aasta hooajal viiakse sisse uuendus, kui iga kuu sisaldab nädalat, mille jooksul ei toimu ühtegi FIVB võistlust. Nimetatud tegevus peaks andma tõuke rannavõrkpalli arengule nii riiklikul- kui kontinentaalsel tasemel teiste võistluste näol.

2013. aasta rannavõrkpalli maailmameistrivõistlused peetakse 1.-7. juulini Poola linnas Stare Jablonkis. Meeste arvestuses võitsid 2011. aasta MM-tiitli brasiillased Emanuel Rego ja Alison Cerutti. Naiste kuldmedal läks samuti Brasiiliasse, kui esikoha saavutasid Larissa França ja Juliana Felisberta Da Silva. Aasta enne 2016. aasta olümpiamänge selguvad rannavõrkpalli MM-medaliomanikud Hollandis.