Arvamusi on mõlemalt poolt: leidub neid, kes leiavad, et Urmas Taliga käituti liiga kärsitult, aga ka neid, kes leiavad, et Saaremaa otsustas õigesti ega peagi oma valikuid kellelegi põhjendama.

Omaette elu on hakanud elama ka Saaremaa mängija Keith Puparti Postimehele antud kommentaar, et Tali treeningud olid liiga lihtsad ja läksid kohati "freestyle'iks" kätte.

"Las see siis jääb tema arvamuseks," vastas Tali "Spordipühapäeva" saates. "Tean küll, millele ta vihjab: jõulueelsele perioodile, kui tulime Iisraelist tagasi ja ma ei näinud põhjust kümme päeva enne karikafinaali täie auruga panna. Tegime natuke teistsuguseid treeninguid, kui see on freestyle, siis las ta olla. Freestyle'iga võib ka mänge võita, kui on väga spetsiifiline asi ja nüanssidele tähelepanu panna. Vaatame, kumb siis rohkem edu toob."

Sõnast võttis kinni ka Tali endine tööandja, tänaseks Balti liigast taandunud Rakvere võrkpalliklubi. Jagades Tali kommentaaridega artiklit, kirjutati saatelauseks: "19.03.2017 tuli Rakvere VK freestyle’ga Credit24 Meistriliiga võitjaks. Meile Urmas Tali stiil sobis."

Sama postituse all on sõna võtnud ka Eesti koondise mängija Martti Juhkami, kes selgitab, mis võisid Puparti ja teiste Saaremaa mängijate mainitud rahulolematust tekitada. "Saaremaa meeskond on komplekteeritud mängijatest, kelle tehnilised oskused on kõrgemad kui võib-olla varasemalt. Sellest tulenevalt on võimalik läbi viia keerulisemaid ja mängijatelt rohkem nõudvaid harjutusi, millega on nad ka harjunud. Kui annad 9. klassi õpilasele 3+2 tehteid, siis paraku õpilase motivatsioon ja kontsentreeritus ajapikku langeb ja ilmselt aja jooksul ka sooritusvõime," arutles Juhkami, kuid rõhutas, et konkreetsete asjaoludega ta kursis pole.