Mängu suurima üllatuse pakkus Selveri peatreener Rainer Vassiljev juba mängu eel, kui lülitas algkoosseisu Ergo Sartakovi. Kõiki varasemaid selle hooaja mänge oli alustanud sidemängijana Andres Toobal.

"Idee Ergo algkosseisu panna tuli nädala alguses, meeskonnale tegin otsuse teatavaks tund aega enne kohtumise algust riietusruumis nagu igal teiselgi mängul," sõnas Vassiljev.

"Atsi (Andres Toobali hüüdnimi - toim) mängu olid soomlased muuhulgas tänu Delfi ülekannetele väga hästi läbi puurinud, aga Ergost ei teadnud nad suurt midagi," põhjendas juhendaja valikut. "Hiljem tuli ka vahetusest sekkunud Ats oma ülesannetega korralikult toime."

Kuni teise geimi alguseni, mil nurgaründaja Federico Marretta hüppeliigest väänas ja mängust välja langes, sujus Selveri mäng õlitatult nii kaitses kui rünnakul. "Ega tegelikult ka Helari (Helar Jalg - toim) mängust ära võtmine oli sunnitud käik, sest talle hakkas põlv valu tegema. Samas nii Denis Losnikov kui Karli Allik sekkusid vahetusest ja said hästi hakkama. Vaadates nende vanust on tegu investeeringuga tulevikku," lisas Vassiljev. Muide, Marretta jalavigastus pole esimese info põhjal üleliia tõsine ja loodetavasti on ta juba detsembri alguseks väljakul tagasi.

"Võrreldes avamänguga olime täna mitmes elemendis tükk maad paremad. Ka statistikas ei ilmne meeskondades suuri erinevusi. Meie poolel oodanuks Lincolnilt (Williams) täna rohkem. Näiteks teise geimi lõpus oli tal kaks head võimalust meid ree peale aidata, aga ta eksis."

Kardetust tasavägisem oli mäng ka "tänu" VaLePa kapteni ja põhiründejõu Olli Kunnari puudumisele. "Absoluutselt, ilma temata on meeskond teise tasemega. Kunnari puudumine võttis neilt lisakäigu ära: kehvemaks muutus seeläbi rünnak ning kõikuma lõi enesekindlus. Samas kaitses nad sellega väga ei kannatanud, noor asendusmees Sakari Mäkinen tegi hea mängu - vastuvõtul oli ta suisa meeskonna parim 53 protsendiga."

Kaotusele vaatamata pole Selveri eurohooaeg selleks korraks veel läbi, sest mängimist jätkatakse CEV Challenge Cupis, kus vastamisi minnakse Kreeka klubi Alexandroupolise Ethnikosega. Avamäng peetakse Kreeka liigas hetkel kolmandal kohal asuva meeskonnaga 4. detsembril kodus.